IFA 2012: TomTom’s Androidsoftware, iRobot Roomba 600-serie, Jabra Solemate en meer

IFA 2012, een van de grootste elektronica beurzen van de wereld, is begonnen en dat betekent heel veel onthullingen van nieuwe producten. Om jullie op de hoogte te houden wat hier allemaal gepresenteerd wordt zullen wij iedere dag een samenvatting geven over de dag ervoor.

TomTom: Navigatiemarkt herstelt sneller dan verwacht + Androidversie

Directeur Corinne Vigreux van TomTom heeft weer hoop. Het ging de laatste jaren niet zo goed met TomTom. Dit kwam vooral door de concurrentie van navigatieprogramma’s op smartphones. Nu ze zelf ook in de smartphonemarkt zijn gedoken lijkt alles er weer een stuk beter uit te zien. Eerder gaven wij al aan dat TomTom in oktober met een navigatie-app voor Android komt. Op de IFA 2012 is dit nieuws officieel gepresenteerd. Vooral doordat de kaarten ook offline werken hebben ze een voorsprong op de concurrentie. Dit is bijvoorbeeld bij Google’s navigatiesysteem niet het geval. Het nadeel is weer dat de software van TomTom niet gratis zal zijn.

In de video hieronder zie je de eerste beelden van de TomTom’s software voor Android:

iRobot introduceert Roomba 600-serie stofzuigrobots

Stofzuigrobots maken een behoorlijke groei door in Nederland en in de rest van de wereld. Op de IFA worden er dan ook een aantal gepresenteerd. Wij schenken aandacht aan de iRobot Roomba 600-serie. Deze stofzuigrobot beschikt over AeroVac, een nieuwe technologie die de luchtstroom optimaliseert, waardoor de opvangbak minder vaak hoeft te worden geleegd. Verder kun je de stofzuiger zo programmeren dat -ie stofzuigt wanneer je niet thuis bent (geldt voor de 650) en keert de stofzuiger automatisch terug naar zijn oplaadstation. Helaas is de stofzuiger nog niet te bedienen vanaf een app. Het zou bijzonder leuk zijn om je stofzuiger te volgen terwijl jij aan het werk bent.

Vanaf begin oktober zullen ze in Nederland verkrijgbaar zijn vanaf 369,00 euro.

Jabra Solemate

De wereld van de portable speakers is booming! Bijna ieder audiomerk komt met een bluetooth of Airplay speaker. Tijdens de IFA heeft Jabra gisteren de eerste bluetooth speaker binnen haar stereo-portfolio gepresenteerd: de ‘SOLEMATE’. De speaker heeft iets weg van een sneaker en ziet er compact uit (172 x 62 x 70mm + 610 gram). Het geluid wordt geproduceerd door een geïntegreerde subwoofer en twee tweeters. Door de zool worden de bas-vibraties gedempt. Verder is er aan de onderkant van de zool een 3,5″ kabel te vinden voor de apparaten die niet beschikken over bluetooth. Wij zijn een van de eersten die al in het bezit is van de Solemate dus binnenkort kunnen jullie een uitgebreide review verwachten.

De Jabra SOLEMATE is per half september 2012 verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van € 179,-.

Sony Xperia T(X)

Sony heeft een aantal nieuwe producten geïntroduceerd op de IFA. Dit is een 84-inch 4K TV, de nieuw smartphones Xperia T(X), Xperia V en Xperia J en de tablet Xperia Tablet S. Hier zullen wij de Xperia T(X) nader toelichten.

De smartphone zal draaien op Android 4.0 en heeft een scherm van 4.6-inch (1280 x 720). Verder kan het full-HD video’s afspelen en beschikt de phone over een 13-megapixel camera. De dual-core Qualcomm processor is 1.5GHz. The Verge heeft een uitgebreide videopresentatie gemaakt waarin je kunt zien hoe de telefoon in de hand ligt en hoe de interface eruit ziet. Bekijk deze video hieronder.

Reageer op artikel:
IFA 2012: TomTom’s Androidsoftware, iRobot Roomba 600-serie, Jabra Solemate en meer
Sluiten