Daniel Koster
Daniel Koster Tech 3 sep 2015

IFA 2015 dag 1: Lenovo opent aanval op Microsoft, Acer komt met eerste watergekoelde laptop en meer

Gister vond de eerste dag plaats van IFA 2015. IFA is een gigantische beurs op technologisch vlak die in Berlijn van 4 tot en met 9 september plaatsvindt. Voor de pers is-ie echter al twee dagen lang geopend waar allerlei grote bedrijven aankondigingen doen. Uiteraard is hoofdredacteur Rutger daar en doen wij dan ook verslag voor jullie. Wat je van de eerste dag moeten weten lees je hier!

Lenovo

Één van de eerste die IFA 2015 mocht aftrappen was Lenovo. Het Chinese elektronicabedrijf heeft duidelijk niet stilgezeten en presenteerde hier zeven nieuwe desktops, laptops en tablets. Wij zullen, net als Lenovo, wat aandacht aan de Ideapad Miix 700 besteden. Dit is een tablet die ook als laptop kan worden gebruikt, aangezien je een toetsenbord aan de tablet kunt bevestigen. Met de Miix 700 opent Lenovo de aanval op de Microsoft Surface. De tablet zal in samenstelling met het toetsenbord vanaf januari 2016 voor 999 euro in Europa worden verkocht.

Verder werden vijf andere laptops gepresenteerd in de vorm van de ideapad™ 300 en 500 en de ideapad™ 100S, 300S en 500S. Deze laptops worden gekenmerkt door het dunne design en doordat ze volgens Lenovo superlicht zijn. Ideaal voor onderweg dus. Lenovo presenteerde naast de laptops ook de nieuwe ideacentre AIO 700 desktop. Deze is dubbel zo krachtig als zijn voorganger is volgens Lenovo een ideaal desktop-apparaat om in de huiskamer neer te zetten en op te gamen, films en video’s op te checken en meer. De ideacentre™ AIO 700 is vanaf begin november 2015 voor 749 euro te koop.

Tot slot kondigde Lenovo nog twee nieuwe ThinkPad Yoga’s aan en een nieuwe ThinkCentre M900 Tiny. De Yoga 260 is vanaf november dit jaar beschikbaar, de Yoga 460 en de ThinkCentre vanaf februari 2016. Vooral de Yoga 260 is een indrukwekkende Laptop die onder andere met een i7-processor en een accu-duur van tien uur flink werk moet leveren voor de werkende mens. Lees hier alles omtrent wat deze drie producten van Lenovo nog meer kunnen leveren.

Acer

Acer heeft tijdens de IFA 2015 flink wat gave producten gepresenteerd. Waar wij ten eerste van onder de indruk waren, was de nieuwe smartphone van Acer die tevens als pc-vervanger door het leven zal gaan. Doordat je ‘m kunt aansluiten aan een monitor kun je deze namelijk als computer gebruiken. De smartphone zal hierbij op Windows 10 gaan draaien, een 5,5-inch scherm kennen en een Snapdragon 808-chip bevatten. Ook presenteerde Acer drie nieuwe smartphones die op het Android 5.1-besturingssysteem zullen draaien. De toestellen worden gekenmerkt door een gaaf design, verbeterde audio en een nieuwe frontcamera met groothoeklens.

Acer gaat zich deels volledig richten op de gamers-industrie. Onder de Predator-lijn vallen namelijk allerlei apparaten die het leven van de gamer moet gaan verrijken. Check hieronder bijvoorbeeld de Predator G6. Acer doopte ‘m de war machine, en wij begrijpen waarom. Ook presenteerde Acer in de Predator-lijn een gaming-tablet, twee gaming-laptops en twee nieuwe schermen om het gamen een stukje doper mee te maken. Lees in de verschillende persberichten op deze pagina meer over het uitgebreide aanbod dat Acer aanbiedt voor de gamers onder ons.

Iets wat maar zo de toekomst van de computer-wereld kan gaan worden is de modulaire computer die Acer introduceert. Onder de naam Revo kun je kleine computerblokken kopen van 12,5 bij 12,5 centimeter. Voor tweehonderd euro koop je het eerste blok, welke je standaard computer zal zijn. Deze kun je dan door middel van andere blokken uitbreiden met bijvoorbeeld speakers, projectoren en extra geheugen. Zo kun je je eigen computer samenstellen en personaliseren. Slim!

Tot slot presenteerde Acer twee laptops. De Convertible Aspire R13 (die je hieronder ziet) kan tussen allerlei standen wisselen. Hierdoor is-ie voor elke situatie handig op te stellen. Met onder andere de nieuwste Intel Core-processoren en een USB C-type oplader zal dit lichtgewicht voor hevige prestaties zorgen. De laptop zal vanaf oktober voor 1099 euro verkrijgbaar zijn. Daarnaast komt Acer met de eerste convertible Chromebook. Deze kan door middel van scharnieren 360 graden draaien en kent allerlei slimme tweaks zodat-ie goede prestaties levert. De Chromebook is vanaf november voor 349 euro te koop.

Asus

Asus heeft gisteren op de IFA 2015 twee gave producten aan de wereld getoond. Waar rondom de ZenWatch 2 al flink wat informatie beschikbaar was, deed Asus gisteren alles omtrent het slimme horloge uit de doeken. Zo werd bekend dat-ie halverwege oktober te koop zal zijn voor 169 euro. Hier krijg je dan een lederen band bij geleverd. De kleinere variant zal later in 2015 volgen. Beide varianten kennen onder andere AMOLED-displays, Bluetooth 4.1 en Wifi-ondersteuning, een Snapdragon 400-processor en vier gigabyte aan geheugen.

Daarnaast presenteerde Asus een aantal laptops welke kunnen worden gezien als zwaargewichten in de laptop wereld. Zij delen dan ook rake klappen uit. Zo raak, dat de GX700 de eerste watergekoelde gaming-laptop ter wereld is. Dit aangezien-ie de uiterste prestaties die de hedendaagse techniek kan leveren levert, maar hiervoor wel maximaal moet worden gekoeld. Check ‘m hieronder!

Ook werden nieuwe Zenfones aangekondigd. Waar vele smartphone-fabrikanten nu de nadruk leggen op verbeterde schermen, heeft Asus ervoor gekozen dit anders aan te pakken. De nieuwe phones leggen namelijk de nadruk op hogere accu-duur en het maken van betere foto’s. Slim!

Motorola

Tot slot is er nog wat noemenswaardig te noemen omtrent Motorola. Want waar Motorola één van de eerste was die met een werkende smartwatch kwam waardoor de wereld wat begon te geloven in het concept van een slimme horloge zijn ze nu terug. Terug met twee edities van hun smartwatch, de Moto 360 en de Moto 360 Sport. de Moto 360 is vanaf oktober beschikbaar voor 369 euro en zal in twee formaten komen, 42 millimeter (bedoeld voor vrouwen) en 46 millimeter. Je kunt van polsbandje verwisselen, dus bijvoorbeeld een lederen of stalen bandje kiezen. De Snapdragon 400-processor drijft de watch aan. Daarbij kent het slimme horloge een Wifi-connectie en hartslagmeter. Een mAh-accu van 400 drijft de grote versie aan en een 300 mAh-accu de kleine. Wanneer de Sport beschikbaar zal zijn is nog onbekend, eveneens als wat je voor de Sport zult moeten gaan betalen. De Sport is daarentegen wel het ideale horloge voor tijdens het sporten. Zo kun je offline muziek luisteren, kent-ie GPS en werkt-ie zonder je smartphone.

De eerste dag van IFA 2015

Je kon eerder al op WANT de onthullingen van Sony en van Hauwei checken. In combinatie met wat je hier hebt kunnen lezen heb je nu het meest belangrijke nieuws van de eerste dag van IFA 2015 kunnen lezen. Vandaag houden wij al het nieuws wederom in de gaten om je op de hoogte te blijven houden en morgenochtend kun je weer een update verwachten!

Reageer op artikel:
IFA 2015 dag 1: Lenovo opent aanval op Microsoft, Acer komt met eerste watergekoelde laptop en meer
Sluiten