Onze favoriete gadgets van IFA 2018

IFA 2018 is losgebarsten! Tijdens de belangrijke techbeurs zijn weer tientallen nieuwe gadgets onthuld. Van elektrische fietsen tot de beste draadloze speakers: we hebben de hoogtepunten voor je verzameld. Wat wordt jouw volgende aankoop?

Acer Predator Triton 900

Acer wist ook dit jaar weer op te vallen met een merkwaardig hebbeding. Maak kennis met de Acer Predator Triton 900, een gaming-laptop met een letterlijke twist. Je kunt het scherm namelijk omdraaien. Zo heb je binnen enkele seconde een bijzonder krachtige gaming-tablet op je schoot. Een tablet met een 4K UHD-scherm, niet geheel onbelangrijk. Helaas zijn er nog geen verdere specificaties of release-data bekend.

Acer Predator Triton 900

Ultimate Ears BOOM 3 en MEGABOOM 3

In Berlijn werden ook talloze nieuwe speakers onthuld. Wij zijn echter nog steeds vooral fan van compacte Bluetooth speakers die tegen een stootje kunnen. Dan ben je gelukkig bij de Ultimate Ears BOOM 3 en MEGABOOM 3 aan het juiste adres.

Deze waterdichte speakers komen gepaard met 360-graden geluid, die de muziek precies zo de wereld in blaast zoals de artiest het heeft opgenomen. De MEGABOOM 3 voegt daar ook nog eens een diepere bas en extra heldere tonen aan toe.

Ultimate Ears BOOM 3 en MEGABOOM 3

De handige Magic Button bovenop de strakke speakers zorgen ervoor dat je snel de muziek kunt bedienen. Ultimate Ears belooft ook dat de populaire modellen nog steviger zijn geworden, dus je kunt de BOOM 3 en MEGABOOM 3 ook gerust aan het strand of in het zwembad gebruiken. Beide speakers kunnen zelfs drijven!

Beide modellen zijn bovendien ook nog eens stofdicht. De vernieuwde apps voor iOS en Android maken het nog makkelijker om snel je favoriete muziek te vinden. Middels los verkochte draadloze opladers kun je de hebbedingen ook draadloos opladen.

Ultimate Ears BOOM 3 en MEGABOOM 3

Beide speakers zijn beschikbaar in vier dual-tone uitvoeringen: Night (Black), Lagoon (Blue), Ultraviolet (Purple) en Sunset (Red). In september komen beide modellen in de schappen te liggen, voor respectievelijk 149 euro en 199 euro.

Samsung SSD X5

Samsung heeft een bliksemsnelle SSD onthuld, de SSD X5. Voor 409,99 euro heb je de gadget in huis. De SSD combineert Thunderbolt 3 met NBMe, wat een leessnelheid van maar liefst 2.800 MB per seconde oplevert.

Dat is 5,2 keer sneller dan een portable SSD met een SATA-interface, en maar liefst 25,5 keer sneller dan een externe HDD. Ook de schrijfsnelheid is niet mis: die loopt op tot 2.300 MB per seconde.

Samsung SSD X5

8K OLED maakt zijn debuut

Ter illustratie: zo kun je een 4K UHD video van 20GB binnen 12 seconden opslaan. Althans, mits je een PC of Mac hebt met Thunderbolt 2. Op de Samsung SSD X5 kun je 2TB aan media kwijt.

LG was de concurrentie net te snel af, door als eerste fabrikant ‘s werelds eerste 8K OLED-televisie te onthullen. Het 88-inch model is een monster, met maar liefst 33 miljoen pixels in het paneel. Dat levert volgens de Koreaanse fabrikant een ongekend contrast op en een getrouwe weergave van zwart.

LG 8K OLED-televisie

Overigens heeft Samsung een dag later zijn tegenhanger onthuld, dus het 8K OLED-feest is officieel losgebarsten. Voor beide modellen geldt dat er nog geen prijs is onthuld, en details blijven schaars. Een ding is echter duidelijk: 8K OLED is voorlopig peperduur.

In samenwerking met Ultimate Ears

Reageer op artikel:
Onze favoriete gadgets van IFA 2018
Sluiten