Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 19 mei 2020

IFA 2020 gaat “gewoon” door als fysiek evenement: dit moet je weten

De wereld ziet er sinds twee maanden heel anders uit dan we gewend zijn. Iets dat we ook zeker merken in de technologie-wereld. Tegenwoordig gaat alles digitaal en de grote beurzen en evenementen zijn niet meer betreden. Zo ook IFA 2020 in Berlijn. Althans, dat dachten we.

Middels een persbericht maakt de organisatie bekend dat er alsnog een fysiek variant van de beurs plaatsvindt. Ook op Twitter is de aankondiging, die gedaan werd door een persconferentie, te lezen. Alleen wel iets anders dan we gewend zijn. Noem het de IFA 2020: special edition!

IFA 2020 gaat alsnog door in Berlijn

Eind vorige maand werd nog bekend dat de organisatie van IFA 2020 bezig was met een alternatief. Ondanks het feit dat er geen knopen werden doorgehakt, neigde het wel richting een online-evenement te gaan. Zeker wanneer we naar beurzen als de Gamescom en de E3 kijken, was het eigenlijk wel de meest voor de hand liggende oplossing. Maar de organisatie van de Internationale Funkausstellung, zoals IFA volluit heet, ziet dat toch anders.

Van 3 tot en met 5 september 2020 zal er alsnog een speciale editie van IFA 2020 georganiseerd worden. Op iedere dag zijn maximaal 1000 mensen toegestaan op de beursvloer. Dat is dan ook de hele reden dat IFA 2020 is opgesplitst in verschillende onderdelen. Zo krijgen we productonthullingen, connected mobility en netwerken voor de retailing. Het mag duidelijk zijn dat de genodigden die naar de beurs mogen komen, vooral mensen uit de markt zullen zijn. Denk hierbij aan journalisten, techbedrijven, fabrikanten en leveranciers.

De beurs stond van 4 tot 9 september gepland, maar dat is dus een stuk ingekort. De organisatie organiseert een aangepaste IFA 2020 van 3 tot en met 5 september en jij kan daar dus niet bij zijn. Wel zal de grote persconferentie, die normaal gesproken in april plaatsvindt, in september plaatsvinden. Daarnaast is het mogelijk om de beurs alsnog te volgen, wanneer je er niet bij kan zijn. De organisatie biedt een Virtual IFA Experience, waardoor je er toch nog een beetje bij bent.

Reageer op artikel:
IFA 2020 gaat “gewoon” door als fysiek evenement: dit moet je weten
Sluiten