Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 22 apr 2020

IFA 2020 volledig in nieuw jasje gestoken: wel of geen fysiek evenement?

Er zijn veel grote evenementen en beurzen die we in 2020 links moeten laten liggen. Uiteraard heeft dat te maken met de maatregelen omtrent COVID-19, die ook IFA 2020 lijken te raken. Dat maakt de organisatie bekend op Twitter.

IFA 2020 vind normaal gesproken plaats in september in Berlijn. Nu Duitsland een verbod op evenementen van 5000 personen of meer, tot 24 oktober 2020, heeft geleden wordt dat een lastig verhaal. Maar volgens de organisatie van de grote techbeurs is er een innovatieve en creatieve manier gevonden om toch van start te kunnen gaan.

IFA 2020 in een volledig nieuw jasje

Wat die innovatie, creatieve manier is, wordt overigens niet bekend op Twitter. De organisatie laat alleen weten dat de manier waarop de beurs normaal gesproken plaatsvindt, dit jaar niet toegepast kan worden. Daarom moest het met een manier komen om de boel iets anders aan te pakken. Alleen op dit moment hebben we eerlijk gezegd geen idee hoe dit eruit zou komen te zijn. Wat zijn de mogelijkheden naast een online-evenement in deze?

In een van de tweets laat Hans-Joachim Kamp, voorzitter van het bestuur van de organisatie, weten dat er al rekening mee gehouden is. Zo is de organisatie al weken bezig om IFA 2020 in een nieuw jasje te steken. Samen met de bedrijven die op de grote beurs te vinden zijn, worden er plannen gemaakt om het evenement minder fysiek te maken.

Fysiek evenement of toch niet?

We weten op dit moment niet zo goed wat we moeten verwachten. De berichtgeving is dusdanig onduidelijk, dat we nog niet met volle zekerheid kunnen zeggen dat de fysieke IFA 2020 niet doorgaat. In Duitsland geldt een verbod tot 24 oktober en de IFA vindt vaak plaats in september. De organisatie kan de beurs kleiner maken, met minder dan 5000 personen, of zou de beurs kunnen verplaatsen. Maar antwoord op de vraag of er een compleet digitale beurs georganiseerd wordt, in plaats van een fysieke beurs, krijgen we niet.

IFA 2020 is uiteraard niet het enige grote evenement dat afgelast is wegens het coronavirus. We zagen onder andere ook het Mobile World Congress en de E3 van 2020 geannuleerd worden. Ook Apple’s WWDC 2020, Microsoft Build en Google I/O gaan dit jaar niet, of in andere vorm, door.

Reageer op artikel:
IFA 2020 volledig in nieuw jasje gestoken: wel of geen fysiek evenement?
Sluiten