Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 1 jul 2020

Samsung Nederland bevestigt afwezigheid IFA 2020 (en dit is waarom)

IFA 2020 gaat gewoon door, dat is al enige tijd bekend. Dat de grootste technologiebeurs van Europa het moet doen zonder een van zijn grootste bedrijven, wisten we nog niet. Samsung laat IFA 2020 schieten, maar heeft wel een backup-plan.

The Korea Herald liet eerder al weten dat Samsung mogelijk afwezig is in Berlijn. Vandaag bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse tak van het bedrijf het nieuws tegenover onze website. IFA 2020 verliest dus één van zijn grootste standhouders.

Samsung niet aanwezig tijdens IFA 2020

Er zijn veel maatregelen voor nodig, maar IFA 2020 gaat dit jaar gewoon door. De grootste techbeurs van Europa ziet er misschien anders uit dan in de afgelopen jaren. IFA 2020 duurt minder lang, is niet toegankelijk voor publiek (alleen de markt) en is fysiek gezien aangepast. Alles om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. Alleen dat is niet het enige dat anders is dan andere jaren. Ook Samsung lijkt niet aanwezig te zijn op de grote technologiebeurs.

Een woordvoerder van de Nederlandse tak van Samsung laat in een reactie aan onze website weten:

We hebben de spannende beslissing genomen om ons laatste nieuws en aankondigingen begin september te delen op ons eigen digitale evenement. Hoewel Samsung niet deelneemt aan IFA 2020, kijken we uit naar onze samenwerking met IFA in de toekomst!”

Samsung is dit jaar dus niet aanwezig tijdens IFA 2020, maar heeft dus wel een hele hoop te melden in september. Het gerucht over een virtueel-evenement ging al enige tijd rond. Zo werd er een digitaal Unpacked evenement verwacht waar Samsung de Galaxy Note 20-serie en de Galaxy Fold 2 zou laten zien. Wat er precies gaat gebeuren is op dit moment nog niet bekend, maar de kans is groot dat het Zuid-Koreaanse bedrijf deze kans aanpakt om de nieuwe vlaggenschepen te onthullen.

IFA 2020
Een trap met letters (Afbeelding: Tobia Schwarz / ANP)

Leegloop in Berlijn?

De vraag is wat dit met IFA 2020 gaat doen als evenement. De versoepelingen zorgen ervoor dat meer mogelijk is in de wereld, maar de vraag is of bedrijven comfortabel zijn met het idee van zo’n groot evenement. We zagen het bijvoorbeeld begin dit jaar ook bij het Mobile World Congress in Barcelona. LG nam afstand van het evenement en voor we het wisten begonnen steeds meer bedrijven zich terug te trekken. Eindstand: geen MWC 2020.

Nu doet Samsung het om een hele andere reden, maar vragen we ons wel af wat dit betekent voor het evenement. We kunnen met gemak stellen dat Samsung de grootste partij is die aanwezig is op de beurs. Tijd zal het ons leren.

Reageer op artikel:
Samsung Nederland bevestigt afwezigheid IFA 2020 (en dit is waarom)
Sluiten