iFixit haalt MacBook Air uit elkaar: dit zijn de bevindingen

iFixit heeft de nieuwe MacBook Air nu al uit elkaar gehaald. De website heeft zijn bevindingen over het apparaat gepubliceerd. Zo wordt er onder meer goed gekeken naar het nieuwe type toetsenbord, waar fans van het merk nu al dol op zijn.

Het scissor-switch toetsenbord werd voor het eerst op de 16 inch MacBook Pro geïmplementeerd, maar Apple is voornemens dit nieuwe toetsenbord voor alle MacBooks uit te brengen. De MacBook Air is simpelweg de eerste MacBook die het toetsenbord ontvangen heeft na de Pro. Het geüpdatete toetsenbord zorgt ervoor dat de laptop bijna een halve millimeter dikker is dan zijn voorganger. Daardoor is de Air nu 0,63 inch dik op z’n dikste punt. Voorheen lag dit getal op 0,61 inch, maar een kniesoor die daarop let.

iFixit haalt de MacBook Air uit elkaar

Verder is het zo dat de nieuwe Magic Keyboard ongeveer een halve millimeter dikker is dan het Butterfly-toetsenbord op voorgaande modellen. Dat verklaart ook meteen waarom de MacBook Air als geheel ietwat dikker is. Daarnaast is de nieuwe Air een beetje zwaarder dan de vorige versie. Hij weegt namelijk 1,27 kilo, terwijl zijn voorganger nog net geen 1,25 kilo weegt.

Het toetsenbord is natuurlijk niet de enige aanpassing. Zo heeft iFixit ontdekt dat er ook een groter koellichaam aanwezig is voor de processor. Daarnaast is de kabel tussen het moederbord en de trackpad anders neergelegd. Dat heeft als resultaat dat reparaties aan dat trackpad en bijvoorbeeld ook de accu een stuk gemakkelijker uitgevoerd kunnen worden. Voorheen lag die kabel onder het moederbord, maar nu kan iedereen er gemakkelijk bij.

De accu in de MacBook Air van 2020 is hetzelfde en heeft ook hetzelfde versienummer. De speakers worden met lijm en kleine schroefjes op hun plaats gehouden. De solid state drive (de harde schijf) en het werkgeheugen zitten muurvast en kunnen ook hier niet vervangen worden. Al met al heeft de Air een maakbaarheidsscore gekregen van vier punten (van de tien).

Reageer op artikel:
iFixit haalt MacBook Air uit elkaar: dit zijn de bevindingen
Sluiten