Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 9 dec 2017

Gaming WANT: maak kennis met de ijskoude wereld van Metro Exodus

Eind 2018 kunnen we losgaan met Metro Exodus, het derde deel uit de Metro-reeks. De spellen zijn gebaseerd op de boeken van een Russische schrijver. De games nemen je mee naar het Moskou dat over is gebleven nadat er een kernoorlog is uitgebarsten. De wereld zoals we het kennen is er niet meer. De temperatuur van de wereld is flink gedaald en als gevolg daarvan is het boven de grond eigenlijk onleefbaar geworden. De mensen die de strijd in Metro Exodus hebben overleefd, leven dan ook in de Metro-stelsels.

Metro Exodus

De voorgaande twee games gingen daarbij voornamelijk om de onderlinge strijd van de verschillende facties en hoe jij daar als speler mee moest gaan. En tegelijkertijd kreeg je te maken met de constante dreiging van gemuteerde wezens. Metro Exodus lijkt de wereld in een iets breder plaatje te zetten.

Zo zien we voornamelijk hoe hoofdpersonage Artyom in de bovenwereld van Moskou op zoek gaat naar vragen. Is het zo dat de complete wereld is vergaan of zijn er nog plekken waar andere mensen wonen en waar het leven een stuk beter is? Dat lijkt een beetje de rode draad te gaan worden door de game, die tegelijkertijd ook de potentie heeft om een grote shooter te worden. Wat in elk geval mij tevreden stemt is dat de tevreden vol zit met momenten waarin de uitstekende lichteffecten getoond worden. Dit was een onderdeel die in de voorgaande games ook erg sterk was. Nu willen we alleen nog graag iets van shootouts zien, maar daar heeft de ontwikkelaar nog genoeg tijd voor. Als de game eind 2018 uitkomt verschijnt hij op de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Metro Exodus Screenshots

Metro Exodus
Metro Exodus
Metro Exodus
Metro Exodus

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan zeker onze uitgebreide gamingpagina waar je de nieuwste trailers, uitgebreide previews, nieuwtjes en reviews van de nieuwste games vindt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gaming WANT: maak kennis met de ijskoude wereld van Metro Exodus
Sluiten