Zuhre Orhon
Zuhre Orhon 11 feb 2016
Leestijd: 3 minuten

IJsland: overnachten op vulkanen en andere architectonische pareltjes

Liggend aan de rand van de Noordpool is IJsland een eiland als geen ander. Dit stuk land heeft een inwonersaantal van slechts 313.000 en staat vooral bekend om de Blue Lagoon. Een buitengewoon mooi lagune die zich in het hart van een lava veld bevindt. Bovendien kun je op IJsland walvissen zoals Bultruggen, Potvissen en Orca’s spotten. Het lijkt niet gekker te worden, want nu is het ook mogelijk om in een hotel op een actieve vulkaan te overnachten die al tweeduizend jaar niet is uitgebarsten.

Luxe duurzaam hotel op een actieve vulkaan

Het ION Hotel bevindt zich op ongeveer een uur rij-afstand van de stad Reyjavik, vlakbij het nationale park Thingvellir. Dit hotel ligt momenteel op een actieve vulkaan die de afgelopen twee millennia niet is uitgebarsten (ja dat is lang, maar de vulkaan wordt dan dus alsnog als actief beschouwd). Je kunt hier van alles vinden voor een comfortabele overnachting. Dit hotel gebruikt zoveel mogelijk natuurlijke energiebronnen zoals de omliggende warmwaterbronnen. In het meubilair zijn lava, hergebruikt hout en IJslandse wol verwerkt en voor het exterieur is gekozen voor zwarte lava. Ons lijkt het wel gaaf, maar ook enigszins eng, om op een actieve vulkaan te slapen.

IJsland heeft meer te bieden dan enkel het slapen op een vulkaan!

Waar het slapen op een vulkaan al tof genoeg is, heeft IJsland nog meer te bieden dan enkel dit. Vandaar dat we je nog een aantal andere toffe architectonische pareltjes van IJsland bieden. We waarschuwen je echter wel alvast dat je na het checken van al deze fraaie architectonische hoogstandjes gaat hunkeren naar een trip naar IJsland toe!

Reykjavik; de hoofdstad van IJsland

In (de omgeving van) Reykjavik zijn allerlei prachtige pareltjes aan te treffen. Het gave van IJsland is dat dit niet enkel man-gemaakte constructies zijn, maar ook zaken die door de natuur tot stand zijn gekomen. Wauw!

Muziekgebouw van honingraat
Dit prachtige Harpa-gebouw bevindt zich in het gebied tussen de stad en de haven. Dit muziekcentrum heeft de natuur van IJsland als uitgangspunt genomen. Het exterieur van Harpa lijkt op een honingraat en kwam voort uit een samenwerking tussen de IJslandse architectuurbureau Henning Larsen en Deens-IJslandse artiest Olafur Eliasson. Een toffe manier om als mens de natuur ook weer te geven in onze creaties.

Hallgrímskirkja; een Lutherse kerk in Reykjavik
Met een hoogte van 73 meter is Hallgrímskirkja de grootste kerk van IJsland. Dit kerkgebouw is naar de IJslandse dichter en dominee Hallgrímur Pétursson die in de zeventiende eeuw leefde genoemd. De bouw van de kerk begon in 1945 en duurde ‘slechts’ 41 jaar. Het basalt op IJsland is de inspiratiebron geweest voor dit majestueuze gebouw. Heel mooi!

De natuur is de architect
IJsland is een land waarbij gemiddeld slechts drie mensen oer vierkante kilometer wonen. Dit betekent dat het land vrij intact is en dat de moedernatuur haar gang kan gaan. Daarom zijn naast deze prachtige gebouwen ook wonderbaarlijke natuurverschijnselen te bewonderen. Deze natuurverschijnselen zijn uiteindelijk voor ons dé reden dat we zo graag een bezoekje aan het land willen brengen. Jij begrijpt nu vast wel waarom!

De Great Geysir

Kverkfjöll ijsgrotten

Landmannalaugar

Het Ljotipollur kratermeer

Wil je weer weten over het land van borrelende modderpoelen, noorderlicht en (in)actieve vulkanen? Check dan deze site voor meer over IJsland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
IJsland: overnachten op vulkanen en andere architectonische pareltjes
Sluiten