Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 10 jan 2018

Erg ehh, innovatief: Ikea wil dat zwangere vrouwen op hun advertentie plassen

Ikea staat niet alleen bekend om de meubels en gehaktballen die ze verkopen, maar ook om de vaak briljante advertenties waarmee ze die onder de aandacht brengen. Zo heeft de Zweedse meubelgigant nu een wel hele innovatieve actie bedacht, waarmee zwangere vrouwen veel korting kunnen verdienen.

Ikea laat zwangere vrouwen op advertentie plassen

Het Zweedse reclamebureau Åkestam Holst, dat door Adweek werd uitgeroepen tot International Agency of the Year, maakt de laatste jaren de meest briljante advertadenties in samenwerking met de Ikea. De eerste advertentie van 2018 is direct een spetterende, ehm, letterlijk dus. Het bedrijf heeft namelijk een advertentie ontwikkeld waar zwangere vrouwen op moeten plassen.
ontiw
Dit klinkt misschien niet echt hygiënisch, en ook vrij vreemd, maar het heeft een briljant doel. Als je zwanger bent en je plast over de advertentie heen (die in de catalogus te vinden is), dan onthult de advertentie een speciale prijs. Op de pagina waar zwangere vrouwen overheen kunnen plassen is een wiegje te zien dat 995 Zweedse kronen (100 euro) kost.

Wanneer ze over een strookje op de pagina met de advertentie heen plassen verschijnt er een nieuwe, sterk gereduceerde prijs voor het wiegje. Wij hebben nu al respect voor de cassière die op zijn brakke zaterdag een ondergeplast blaadje moet aannemen… (excuses voor de beeldende omschrijving ;-)).

Ikea

Advertentie en zwangerschapstest in een

Voor het maken van de advertentie is er een samenwerking aangegaan met Mercene Labs. Dit is een bedrijf dat bepaalde coatings ontwikkelt en dat bijvoorbeeld ervaring heeft met het maken van de verkleurende strip in een zwangerschapstest.

Het reclamebureau vertelde over de innovatieve advertentie dat bij het maken er van wat technische kennis en kunde nodig was. De zwangerschapstest werd gebruikt als uitgangspunt. Deze verkleurt wanneer hij het zwangerschapshormoon hCG herkent.

De advertentie is (helaas) niet te vinden in de catalogus van de IKEA die wij ook in huis hebben liggen. Hij staat Namelijk in Amelia Magazine; een Zweeds tijdschrift. Wees niet teleurgesteld: er zijn ook toffe acties en samenwerkingen van de Ikea waarvan we ook in Nederland kunnen profiteren. Neem bijvoorbeeld de samenwerking tussen Sonos en Ikea. Wanneer deze producten op de markt zijn is nog niet bekend, maar we gaan er in 2018 zeker meer over horen!

Reageer op artikel:
Erg ehh, innovatief: Ikea wil dat zwangere vrouwen op hun advertentie plassen
Sluiten