Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Smart Home 28 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Nu beschikbaar: met deze iOS-app van Ikea heb je geen interieurontwerper nodig

Wanneer je in de Ikea rondloopt ziet bijna alles er leuk en mooi uit. Soms valt dit alleen net wat tegen wanneer je thuis het bouwpakket, na drie uur puzzelen, in elkaar hebt gezet. Het past niet in de kamer of het staat niet mooi. Ikea heeft een app ontwikkeld die gebruik maakt van Augmented Reality (AR) om deze struggle weg te nemen. Miskopen zijn verleden tijd!

Jan des Bouvries spelen in eigen huis met Ikea

De app van Ikea heet Ikea Place en laat je zien hoe meubels in je woning staan, simpelweg door je camera op de plek in de kamer te richten waar het meubelstuk moet komen te staan. Zelfs al heb je geen nieuwe meubels nodig, is dit een app die je wilt hebben en uitproberen. Gewoon, omdat het heel tof is.

Ikea Place maakt het mogelijk om, zonder het bekwame oog te hebben van een interieurontwerper, je huis (virtueel) stylish in te richten. De visualisatie van 3D-versies van Ikea meubels moeten helpen om beter te visualiseren hoe meubels daadwerkelijk in je huis staan. Dat scheelt je weer een enorm bouwpakket de trap op slepen.

De app is geschikt voor iPhones met iOS 11, omdat die voorzien is van de AR Kit. Ikea Place is een van de eerste apps die gebruik maakt van Apple’s ARKit. De app is te downloaden in de App Store, dus ga los!

Augmented Reality steeds meer dagelijkse realiteit

AR is een technologie die dichterbij is en op dit moment toegankelijker is voor het grote publiek dan virtual reality. Om AR te gebruiken hoef je niet te investeren in dure headsets of andere gear, maar heb je straks alleen je iPhone nodig.

De kans is groot dat je al bekend met met AR op je smartphone door Pokémon Go. De toepassing van AR in Pokémon Go was leuk, maar AR kan dus ook gebruikt worden voor hele praktische doeleinden. Het creëren van een Ikea showroom in je eigen kamer was nog niet eerder zo makkelijk en leuk.

Ikea

Apple is niet het enige bedrijf dat bezig is met het ontwikkelen van AR-toepassingen voor smartphones. Zo kondigde Google een eigen versie van ARKit aan, genaamr ARCore. Programmeurs kunnen ARCore gebruiken om AR-apps te ontwikkelen voor Android.

Ben je benieuwd welke toffe ontwikkelingen er nog meer mogelijk worden gemaakt door augmented reality? Wat dacht je van de toekomst van games!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nu beschikbaar: met deze iOS-app van Ikea heb je geen interieurontwerper nodig
Sluiten