Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 22 jun 2017

Augmented reality: plaats meubels in je huis met Apple en Ikea’s nieuwe app

Wanneer je een huis gaat inrichten is het vaak moeilijk om je precies in te beelden hoe die ene bank bijvoorbeeld in de woonkamer zal staan. En ook al heb je er een goed beeld van, is het in de realiteit toch altijd anders. Gelukkig is dit probleem binnenkort verleden tijd met de app van Apple en Ikea. Hiermee kun je door middel van AR meubels van tevoren precies zien hoe een meubelstuk in je kamer eruit ziet.

Met AR meubels hoef je je niks meer in te beelden

De app zal bij de lancering gevuld zijn met 500 tot 600 verschillende producten. Nieuwe producten zullen daarna telkens vanzelf aan de app worden toegevoegd. Het kan dus voorkomen dat je niet precies dat ene tafeltje in de app terugvindt, aangezien de volledige Ikea catalogus uit duizenden items bestaat. Nadat je een product in de app hebt gekozen, zie je hem via de AR technologie als realistisch 3D object staan in je eigen kamer en hoef je je niks meer proberen in te beelden. De bedoeling is dat je uiteindelijk via de app ook meteen de AR meubels kunt kopen.

Ikea Apple AR meubels app

App maakt gebruik van Apple’s iOS 11 ARKit

Apple en Ikea zijn allebei groot in hun eigen marktgebied en besloten de handen ineen te slaan om een unieke app uit te brengen. Volgens Ikea topman Michael Valdsgaard is het de eerste AR app, welke je daadwerkelijk helpt om beslissingen te nemen over aankopen. De app zal gebruik maken van Apple’s nieuwe ARKit. Deze komt er later in het jaar aan met iOS 11. Valdsgaard geeft verder aan dat Augmented en virtual reality de spelregels in de detailhandel, net zoals internet, helemaal zullen veranderen. Deze keer zal het echter veel sneller gebeuren.

Ikea Apple AR app

Wie zien inderdaad op steeds meer plekken augmented reality toepassingen opduiken. Bekijk bijvoorbeeld de Range Rover Velar reclame. Deze zorgt ervoor dat je je midden in de woonkamer via AR technologie op de bestuurdersstoel van de SUV waant.

Reageer op artikel:
Augmented reality: plaats meubels in je huis met Apple en Ikea’s nieuwe app
Sluiten