Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 10 jun 2017

Ikea helpt startups met IKEA Bootcamp

Nu overal in de wereld wel een Ikea kast of krukje te vinden is gaat het bedrijf zich richten op het helpen van startups om ook groot te worden. Het incubator programma gaat onder de naam IKEA Bootcamp en zal zich richten op acht verschillende gebieden.

IKEA Bootcamp: drie maanden huisvesting en $22,400 financiering

Een incubator is een bedrijf dat startups helpt met diensten zoals huisvesting, netwerken en managementtraining. IKEA Bootcamp legt de focus op voedsel innovaties, klantervaring, productie, de distributieketen, duurzaamheid, ontwrichtende technologieën en het overerving ontwerp. Deelnemende startups zullen toegang krijgen tot de prototype shop van Ikea en een testlaboratorium. Ook zal Ikea drie maanden zorgen voor huisvesting en voor $22,400 aan financiering. Het bedrijf geeft verder aan Ikea geen mede eigenaar van de startup wordt. Het is eerder een samenwerking, waarbij er de startup samen wordt opgebouwd en producten worden ontworpen. Ikea geeft zelfs aan misschien uiteindelijk wel klant te worden van de startup.

IKEA Bootcamp

Innovatie in voedselindustrie

Ikea hoopt te samen te gaan werken met bedrijven, welke innovatie brengen in de voedselindustrie. Gedacht zou kunnen worden aan het uitvinden van nieuwe ingrediënten, nieuwe methodes van conservering of bijvoorbeeld een virtual reality element toevoegen aan het proeven van voedsel. De voedselindustrie is altijd in beweging. Een nieuwe manier van voedselbereiding kan al behoorlijk veel invloed hebben op de culinaire ervaring. Op het moment staan we aan het begin van 3D geprint voedsel en wat dat allemaal wel niet met zich mee zal brengen. Met het incubator initiatief wil Ikea deze ontwikkelingen steunen en de wereld leiden naar nieuwe innovaties.

Hoewel Ikea het behoorlijk goed doet, moet het bedrijf door het helpen van startups niet de focus op het eigen bedrijf verminderen. Er komen steeds meer Ikea achtige bedrijven op de markt en de concurrentie wordt ook steeds beter. Zo heb je met deze functionele meubels heb je Ikea bijna niet meer nodig.

Reageer op artikel:
Ikea helpt startups met IKEA Bootcamp
Sluiten