Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 jun 2019

Ikea verkoopt nu de woonkamers van Stranger Things, Friends en meer!

Marketing is allesbehalve vervelend als bedrijven er creatief mee omspringen. Ikea heeft nu een pareltje te pakken met een reeks aan ingerichte woonkamers, rechtstreeks uit Friends, Stranger Things en The Simpsons geplukt. Maak kennis met de Ikea Real Life Series, ontworpen door het Spaanse bureau Publicis. Het mooie is dat je alles op de foto ook zelf kunt kopen!

Ikea x The Simpsons

Laten we beginnen met The Simpsons, de langlopende animatieserie. De nieuwe serie van de Zweedse meubelgigant bevat onder andere de woonkamer van Homer Simson en zijn gezin. Oftewel, de legendarische bruine bank uit het intro. Maar ook het paarse bijzetkastje en het bloempotje aan de muur staan op het netvlies van trouwe kijkers gebrand.

Friends

De woonkamer van Monica en Rachel (of Chandler, afhankelijk van in welk seizoen je zit) uit Friends komt ook voorbij. Deze is zo mogelijk nog treffender dan die van The Simpsons. Van de beige sofa, de doos met tissues tot de nostalgische kleurstelling: we krijgen spontaan zin om de sitcom te bingen.

Stranger Things

Ook de Netflix hit Stranger Things mag natuurlijk niet ontbreken. Want ja, zo kan Ikea mooi pronken met zijn retro-lijn aan meubels. Waaronder deze prachtige jaren 80 bloemetjes-sofa en de lampjes aan de muur. Wie weet gaat het ook opeens spoken in jouw huis als je deze woonkamer nabouwt..

Ben je helemaal geïnspireerd geraakt en wil je deze huiskamers zelf na gaan bouwen? Dat kan! Alle gebruikte meubelen en accessoires kun je gewoon bij de Ikea bestellen. Er is zelfs een speciale tijdelijke website voor in elkaar gedraaid, die je hier kunt raadplegen.

?Check ook: Ikea komt met goedkoop alternatief voor Sonos afstandsbediening

Reageer op artikel:
Ikea verkoopt nu de woonkamers van Stranger Things, Friends en meer!
Sluiten