Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 29 jan 2018

Binnenkort kun je helemaal losgaan met modulaire Ikea banken

Ikea is met zijn kasten al een tijdje bezig modulaire designs, die je kunt combineren tot verschillende vormen. Zo kun je bijvoorbeeld met de Kallax en Eket open kasten spelen totdat je erbij neervalt en bijvoorbeeld een bureau, tv-meubel of boekenkast creëren naar je eigen smaak. Dit concept gaat Ikea binnenkort ook toepassen bij kersverse Delaktig banken. Het gaat echter een hele stap verder en Delaktig is geen producten lijn, maar een open source “platform for living”. 

Iedereen kan toevoegen aan Delaktig platform

Het Delaktig platform heeft Ikea samen met de Britse industrieel ontwerper Tom Dixon ontwikkeld met het oog op het uitdagen van conventionele meubels en de stoffering industrie. Omdat het leven tegenwoordig behoorlijk dynamisch en constant in beweging is, bedachten Ikea en Dixon zich dat mensen meubelstukken nodig hebben om aan te passen aan hun eigen manier van leven. Het is de bedoeling dat iedereen zich uitgenodigd voelt om met Delaktig aan de slag te gaan om echt iets persoonlijks te creëren. Zoals gezegd is het een open source platform en iedereen zou eraan kunnen toevoegen of het helemaal kunnen veranderen.

Ikea Delaktig banken

Spelen met rugleuningen

Als je je echter nog niet echt geïnspireerd voelt helpen Ikea en Dixon je alvast op weg met verschillende accessoires, die je kunt toevoegen aan het platform en op verschillende manieren kunt combineren. Zo kun je de banken aanpassen om te passen bij verschillende stijlen of voor allerlei activiteiten. Er is onder andere een armleuning, tafel, rugleuning en lamp om toe te voegen aan het Delaktig platform. Je kunt spelen met de leuningen en op deze manier verschillende vormen en meubelstukken construeren.

Ikea Delaktig platform

Ikea Delaktig vanaf februari te koop

Delaktig is het zweedse woord voor betrokkenheid en Ikea lijkt ook zoveel mogelijk mensen te willen betrekken bij de produkten. Normaal gesproken werkt het bedrijf samen met één designer of team, maar deze keer werden 75 studenten gevraagd om met hun eigen Delaktig ideeën te komen. Natuurlijk wordt ook de klant zelf ontzettend bij het platform betrokken en gemotiveerd om ook zelf te creëren. Delaktig is als een soort leeg canvas, dat nog van alles kan worden. Vanaf februari kunnen we aan de slag om er iets moois van te maken.

Ikea Delaktig platform

Voor modulaire meubels voor buiten moet je weer bij Gloster zijn. Met de Gloster Grid tuinmeubels kun je ook telkens nieuwe creaties neer zetten, zodat je tuin perfect is voor je date maar ook voor je feestjes.

Ikea

Reageer op artikel:
Binnenkort kun je helemaal losgaan met modulaire Ikea banken
Sluiten