Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 10 apr 2018

Eneby: Ikea introduceert stijlvolle Bluetooth speakers met budgetprijsje

Ikea is druk bezig met het veroveren van de smarthome-markt. De volgende stap is het introduceren van de gloednieuwe Eneby-serie. Het gaat om bluetooth speakers, met een strak design en een zacht prijsje. De Zweedse gigant heeft twee verschillende minimalistische modellen onthuld.

Ikea introduceert Eneby Bluetooth speakers

De Eneby-lijn bestaat uit een 8-inch en een 12-inch variant. Beide modellen zijn vierkant, en slechts acht centimeter dik. Door het postmoderne en minimalistische design passen ze in elke woonkamer. Het zou echter Ikea niet zijn, als er niet werd nagedacht over de compatibiliteit met andere Ikea-producten.

Ikea eneby bluetooth speakers Ikea eneby bluetooth speakers

De Eneby-speakers passen namelijk exact in de kasten van het Zweedse merk. Je kunt de draadloze technologie echter ook optimaal onderweg benutten. Ze zijn namelijk allebei uitgerust met een handvat. Je kunt ook accessoires aanschaffen om de speakers bijvoorbeeld aan je muur te bevestigen.

Het strakke design valt weg in je interieur, op een positieve manier. Wat de Eneby-speakers echter vooral zo interessant maakt, zijn de prijskaartjes. Helaas is het nog niet bekend hoeveel de speakers in Nederland gaan kosten, maar in Amerika kun je rekenen op 49 dollar en 89 dollar.

Ikea eneby bluetooth speakers Ikea eneby bluetooth speakers

Ouderwetse speakers

Voor het gebruiken zonder stekker zul je een losse batterij aan moeten schaffen, voor 20 dollar. Dan kun je tot wel tien uur overal naar je muziek luisteren, mits je het 8-inch model gebruikt. Het 12-inch model heeft dus altijd een stopcontact nodig.

Je kunt de nieuwe gadgets overigens ook als ‘ouderwetse’ speakers inzetten. Er zit namelijk een 3.55mm jack op, inclusief een kabel. Ben je meer van industriële designs? Dan kun je de mesh-frontjes eraf halen. Beide modellen zijn in zwart en wit beschikbaar.

Mooie bonus: je hoeft ze niet zoals andere Ikea-producten zelf in elkaar te zetten. Nu is het nog een kwestie van afwachten hoeveel ze in Nederland gaan kosten. Check ondertussen hier waarom de slimme verlichting van het Zweedse merk de moeite waard is.

?Lees ook: Samsung onthult slime speaker die zelf niet slim is

Reageer op artikel:
Eneby: Ikea introduceert stijlvolle Bluetooth speakers met budgetprijsje
Sluiten