Daniel Koster
Daniel Koster Smart Home 26 feb 2017
Leestijd: 2 minuten

IKEA’s Growroom is een prachtige, verticale moestuin die je binnen eten laat telen

Wij zijn echte IKEA-fans. Jij ook? Dan weet je vast dat de woongigant een apart innovatielab heeft, Space10. Nu is dat lab met een briljant nieuw idee gekomen, de ‘ Growroom’. Nice work guys!

Het idee is dat jij hiermee je eigen groenten, fruit en planten binnen kunt telen. Dat idee is natuurlijk niet revolutionair. Het is al langer zo dat er plantenbakken worden aangeboden waarmee je thuis je eigen eten kunt verbouwen.

Growroom

De Growroom: een cirkelvormige, verticale moestuin

De manier waarop de Growroom werkt is wél uniek. Dat komt met name door de vorm. De Growroom kent een cirkelvorm. Het is hierdoor mogelijk om meerdere plantenbakken op elkaar te stapelen. Zo kun jij jouw ruimte optimaal benutten. Yes, we hebben het over een verticale moestuin. En dat enkel van duurzame materialen. Go IKEA!

Dan nu wat praktische feiten. De moestuin is 2,7 meter hoog en kan door middel van zeventien stappen in elkaar worden gezet. Het is ietwat ingewikkeld, maar zeker te doen. Dat vinden wij het mooiste nog niet. De unieke vorm van de Growroom maakt het namelijk mogelijk dat jij binnenin jouw bijzondere moestuin kunt staan.

Growroom

Van binnen en van buiten kennen

Je kunt zelfs zitten in de Growroom. Zo heb jij een stukje natuur bij jouw binnen staan. Je kunt dus niet enkel je eigen planten, groenten en fruit kweken, maar daar ook maximaal van genieten. En niet enkel van binnen is dat nice, maar ook van buiten ziet-ie er prachtig uit. Wat wil je nog meer?

Growroom

Nou, dat ding wil je hebben natuurlijk. IKEA verkoopt ‘m niet, maar heeft wel alle stappen online gezet van hoe jij ‘m zelf kunt maken. Wat tof! IKEA staat al langer bekend om hun innovatieve drang. Wat dacht je van deze keuken van de toekomst of het introduceren van slimme verlichting. Oké, die laatste is misschien wat minder vernieuwend en lijkt op de Philips Hue, maar laat wél zien dat IKEA aan de toekomst denkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
IKEA’s Growroom is een prachtige, verticale moestuin die je binnen eten laat telen
Sluiten