Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 22 mei 2018

Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #1

Met een goed gevonden Ikea hack wordt het leven weer een stuk mooier en ook een stuk goedkoper. Deze week hebben we weer vijf grandioze hacks voor je verzameld om uit te proberen. Wie weet bedenk je gaandeweg nog je eigen hacks en kun je die ook weer met de wereld delen.

Bibliotheek wand

Als je van boeken houdt, is het waarschijnlijk één van je grote dromen om in je huis een eigen bibliotheek te hebben. Maar als je al even googled kom je erachter dat het je een fortuin gaat kosten om alleen al een enkele wand om te toveren tot bibliotheek wand. Gelukkig kan het ook wat goedkoper met een BILLY boekenkast. Je kunt voor de grote BILLY gaan, maar dan ben je alsnog best wat geld kwijt. Je kunt ook de kleinere kasten nemen en deze omtoveren tot een mooi geheel. Bij 11magnolialane leggen ze je precies uit hoe je dat doet.

Ikea hack bibliotheek

Een vleugje natuur

Een modern interieur kun je nog net wat interessanter maken door er wat natuurlijke materialen doorheen te weven. Niet alleen wordt je kamer er interessanter van, maar het wordt ook meteen gezelliger en warmer. Je hoeft hier ook helemaal niet zoveel geld aan uit te geven, want je kunt gewoon aan de slag met een goedkoop MARIUS krukje en een stuk hout. Bukatron laat je zien hoe je deze simpele hack uitvoert en binnen no-time een luxe uitziend tafeltje maakt.

Ikea hack kruk

Flexibele leeslamp

Als je ‘s avonds nog wat wilt lezen in bed, heb je meestal geen zin om alle lampen aan te laten. Een leeslampje is dan fijner en al helemaal fijn is als je hem naar je toe kunt trekken en hij daarbij nog wat flexibel is. Al helemaal handig is als je hem ook naar de spiegel kunt trekken om je nieuwe grijze haren te bekijken. Met deze hack van Poppytalk transformeer je een FRÄCK spiegel en een simpele klemlamp tot je ultieme leeslamp.

Ikea hack leeslamp

Gesorteerde post

Iedereen kent het probleem wel van die vreselijke (fysieke) post, die maar blijft binnenstromen. Als je even geen zin hebt om het meteen te bekijken, wordt het al gauw een bende. Met deze Ikea hack van Kazmataz op Instructables maak je met een paar KNUFF lectuurbakken een geweldig sorteersysteem, zodat het allemaal overzichtelijk blijft. Natuurlijk moet je op een gegeven moment toch wel naar je post kijken, maar in ieder geval wordt het niet meteen een bende.

Ikea hack post

Hack voor je schoenen

Hoewel veel schoenen hebben echt een vrouwending is, kunnen mannen stiekem toch ook een hele collectie hebben. Uiteraard moet je die ergens verstoppen en wat is een beter plekje dan onder je bed? Met deze hack van Ikea zelf kun je een VEDDINGE deurtje met wat wieltjes om de ultieme opslag voor je schoenen te maken.

Ikea hack schoenen

Als je je Ikea meubels in elkaar aan het zetten bent voor je hacks, kan het soms best wat lastig zijn en al helemaal als je het samen met iemand anders doet. Deze handige robot is dan een uitkomst en neemt het taakje van je over.

 

Reageer op artikel:
Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #1
Sluiten