Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 11 aug 2018

Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #12

De lange werkweek is voorbij en gelukkig is het weekend weer aangebroken. Dat betekent dat je eindelijk weer lekker kunt doen waar je zelf zin in hebt en even klaar bent met stress en deadlines. Als je nog op zoek bent naar wat ontspannende bezigheden, hebben we weer vijf nieuwe Ikea Hacks voor je klaar staan. Hoewel klussen soms ook wel wel stressvol kan zijn, kun je er wel lekker een biertje bij pakken.

Game tafel

Als je deze Ikea hack af hebt, kun je pas echt gaan ontspannen. Je hebt dan namelijk een kersverse game tafel en waant je zo in een speelhal in de jaren 80. Ikeahackers legt je uit hoe je van een simpel LACK tafeltje een veel spannender meubelstuk maakt. Je moet dan wel aan de slag met Raspberry Pi, dus het is wel handig als je daar al iets vanaf weet.

Ikea hack game tafel

Terrarium

Een lantaarn kun je gebruiken waar hij voor bedoeld is en er een kaars in stoppen. Je kunt er ook voor kiezen je kamer ermee op te vrolijken met gezellige plantjes. Het team van Thouswell laat je stap voor stap zien hoe je een BORRBY lantaarn omtovert tot een terrarium om je huis een groene touch te geven.

Ikea hack terrarium

Futuristische tafellamp

Als je een fan bent van schattige robotjes, zoals BB8 en R2D2, is deze hack voor jou. Helaas maak je geen werkende robot, maar wel een hele schattige tafellamp die zo mee zou kunnen doen als Star Wars figurant. Ikeahackers helpt je hiermee en veel heb je gelukkig niet nodig. Uiteraard heb je een lampje nodig en daarnaast haal je nog even twee Blanda Blank kommen bij de Ikea op.

Ikea hack tafellamp

Hemelbed

Een hemelbed wordt niet voor niets zo genoemd, want het is daadwerkelijk hemels om erin te liggen. Je bent alleen behoorlijk wat geld kwijt als je er eentje wilt kopen en het is verrassend hoeveel duurder het is ten opzichte van een normaal bed. Gelukkig kun je met deze hack van Hesters Hand Made Home er zelf één maken voor een stuk minder. Daarvoor heb je onder andere een MALM bed van Ikea nodig en er komt wel wat kluswerk aan te pas.

Lichtbak tafeltje

Voor de kinderen hebben we deze week een leuk lichtbak tafeltje om aan te tekenen. Kinderen trekken vaak tekeningen over en dat gaat nu eenmaal handiger met een lichtbak. Je kunt gaan voor verschillende kleuren licht en er meteen een gezellige sfeerlamp tafel van maken. Hobby Mommy Creations laat je stap voor stap zien wat je moet doen met het LÄTT kindersetje en binnen de kortste keren kunnen je kids aan de slag.

Ikea hack lichtbak tafel

Ikea verkoopt naast meubels nu ook al een tijdje slimme verlichting. Binnenkort voegen ze daar ook slimme stopcontacten aan toe, zodat je al je apparaten in één klap slim kunt maken.

Reageer op artikel:
Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #12
Sluiten