Ilona Braam
Ilona Braam Home 4 aug 2018

Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #11

De FROSTA kruk van Ikea is een simpel houten krukje, waar je niet zoveel geld aan kwijt bent. Je kunt hem natuurlijk gebruiken om op te zitten, maar hij is ook best handig als bijzettafeltje. Je kunt er echter ook wat wildere dingen mee doen en hem tranformeren tot hele andere dingen. Deze week laten we je zien welke vijf andere dingen je met het krukje kunt doen, waar je waarschijnlijk zelf niet op was gekomen.

Van kruk naar Lamp

Als eerste kun je de FROSTA Kruk omtoveren tot een unieke lamp, die je huis meteen een industriële touch geeft. Met deze Ikea hack van VTWonen leer je stap voor stap wat je moet doen en wat je afgezien van de kruk nog nodig hebt om aan het project te beginnen. Het blijkt verrassend simpel te zijn om een lamp te maken. En als je niet voor de houten look wilt gaan, kun je de lamp natuurlijk een likje verf geven of aan de slag gaan met plakfolie.

Ikea hack FROSTA lamp VT Wonen

Handig karretje

Voor deze hack heb je twee krukjes nodig, maar je maakt dan ook iets dat een stuk groter is dan lamp hierboven. Ikea Hackers leert je namelijk met deze hack hoe je de krukjes om kunt toveren tot een handig karretje om bijvoorbeeld spullen op te verplaatsen of als verfrissend barretje in de tuin. Niemand zal ooit denken dat het eigenlijk twee krukken zijn en je waarschijnlijk vragen waar ze het kunnen scoren.

Ikea hack FROSTA karretje

Fietsenstandaard

Het FROSTA krukje blijkt naast een lamp en barkarretje ook dienst te kunnen doen als een fietsenstandaard. Zet bijvoorbeeld een paar exemplaren in de tuin, nadat je ervoor hebt gezorgd dat het hout niet kan vergaan buiten, of gebruik de standaard om je fiets in huis overeind te houden. Als je bijvoorbeeld bang bent dat je fiets buiten wordt gestolen of als er simpelweg geen ruimte is om je fiets voor de deur te laten, is het handiger dat hij binnen op de gang staat. Met deze hack heb je binnen no-time je fietsenstandaard klaar en je houdt zelfs nog wat onderdelen over om misschien iets anders leuks mee te doen.

Ikea Hack FROSTA fietsenstandaard

Wijntafeltje

Boven hebben we al twee krukje omgetoverd tot een barkarretje, maar je kunt ook voor een enkel krukje gaan en er een leuk wijntafeltje van maken. Deze Ikea hack laat je ziet wat je moet doen om de kruk wijnklaar te maken, zodat je er veilig een fles wijn in/op kwijt kunt en meteen ook een paar glazen paraat hebt staan. Zo kun je er bijvoorbeeld een paar neerzetten tijdens je tuinfeestjes en ze meteen als bijzettafeltjes gebruiken.

Ikea hack FROSTA wijntafel

Ikea Schommelkrukje

Als laatste kun je het krukje zelfs nog gebruiken als een schommel voor de kinderen. Deze hack helpt je daarmee, maar zorg er wel voor dat je de schommel aan een stevige tak vast maakt en dat je stevig onbreekbaar touw gebruikt. Hacks zijn leuk, maar ze moeten natuurlijk niet gevaarlijk worden. En als de kinderen naar school zijn, kun je natuurlijk altijd lekker zelf ontspannen schommelen.

Ikea hack FROSTA schommel

Niet alleen voor Ikea meubels bestaan er hacks. Bekijk bijvoorbeeld ook eens deze vijf Slack hacks om efficiënter te werken of deze vijf Fitbit hacks om slimmer te sporten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #11
Sluiten