Ilona Braam
Ilona Braam Home 21 okt 2018

Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #20

Over anderhalve week is het tijd voor het griezeligste feest van het jaar: Halloween. Tijd dus om je enge versieringen van zolder te halen en te bedenken hoe je je huis gaat omtoveren tot een eng paradijs. Mocht je nog inspiratie nodig hebben, hebben we nog een paar leuke Ikea hacks voor je verzameld. Let the creepiness begin.

Lamp met schedels

Als eerste maak je met deze Ikea hack een griezelig enge staande lamp. Hiervoor transformeer je je brave NOT lamp tot een eng pronkstuk vol met schedels. Als je deze in je tuin plaats, weet iedereen dat ze tot daar en niet verder mogen. In huis zorgt hij voor een “gezellig” sfeertje en meteen ook voor wat licht.

Ikea hack halloween lamp

Lantaarn vol spinnen

Spinnen zijn van die beesten die iedereen bijna eng vindt en zijn dus perfect voor Halloween. Met de volgende hack verander je elke ruimte in een creepy plek met verschillende soorten spinnen. Gelukkig lopen ze niet vrij rond, maar worden ze op display gezet in een BORRBY lantaarn. Stop er nog (LED)kaars in en voila.

Ikea hack halloween lantaarn

Pompoen iemand?

Ook pompoenen horen natuurlijk bij het enge feest en deze kun je zo eng maken als je wilt. Omdat je echte pompoenen niet zonder vreemde geurtjes kunt bewaren, ga je met deze hack aan de slag met een FADO tafellamp. Schilder daar een gezicht op en de lamp wordt omgetoverd tot een pompoen die nooit vergaat.

Spookachtige lamp

Met de volgende hack ga je aan de slag met een REGOLIT hanglampenkap en die verandert binnen de kortste keren in een eng spookje. Met deze hack maak je er een Boo spookje uit Mario Bros, maar je kunt hem natuurlijk ook wat enger maken. Als je toch wat meer pompoenen wilt, kun je hem natuurlijk ook gewoon oranje maken en er een gezicht op tekenen.

Tijd voor creepiness

Als laatste hebben we nog een creepy klok voor je in de aanbieding. Er komen weer spinnen bij kijken en deze keer hangen ze vrij in hun web. Met deze hack vinden de enge beestjes een huisje in een Ikea klok van je keuze. Misschien heb je er zelfs al één hangen, die tijdens Halloween even dienst kan doen als enge prop.

Ikea hack halloween klok

Mocht je het nou nog niet genoeg vinden, kun je ook eens even op AliExpress kijken. Dit zijn de zes beste decoraties en gadgets voor Halloween op de site.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #20
Sluiten