Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 11 nov 2018

Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #23 #kerst

Aangezien het bijna kerst is, is het tijd om na te denken over hoe je je huis in de kerstsfeer kunt hullen. Ok misschien is het niet echt bijna kerst, maar het kan geen kwaad om alvast na te denken over wat je qua decoratie gaat doen. Vooral als je kinderen hebt is het leuk om je best te doen en als je van alles gaat bouwen, kun je maar beter op tijd beginnen. Waarom zou je iets bouwen? Omdat we deze week vijf leuke Ikea hacks voor je hebben verzameld om er dit jaar een sfeervolle kerst van te maken.

Gigantische kerstbal

Je kunt gaan voor een kerstboom vol met kerstballen, maar waarom ga je dit jaar niet voor een enkele gigantische kerstbal? Met de eerste hack leer je hoe je de MASKROS hanglamp omtovert tot een schitterende kerstdecoratie. Hiervoor vervang je de bloemetjes op de lamp door kerstballen en worden ze samen een imposant geheel. Je hebt meteen ook een lamp die helemaal in de kerstsfeer past. Natuurlijk hoef je niet voor kerstballen te gaan, maar kun je de lamp ook versieren met andere kerst ornamenten.

Ikea hack kerstbal

Kerstboom plankjes

Voor sommige mensen is een kerstboom een must, maar niet iedereen heeft de ruimte om een grote boom neer te zetten. Als je voor een wat subtielere aanpak wilt gaan, kun je de Ikea hack volgen van de site Mer Mag. Je gaan dan aan de slag met schilderijenplankjes om een kerstboom aan de muur te creëren. En het handige is dat je op de plankjes meteen ook weer extra decoratie neer kunt zetten.

Ikea hack kerstboom

Kerst divider

Een andere oplossing voor het kerstboom probleem krijg je aangereikt met de volgende hack. Nu wordt je kerstboom niet aan de muur gemonteerd, maar wordt hij een erg sfeervol uitziende room divider. Je gebruikt een IVAR paneel als divider en hangt deze vol met kerst ornamenten in de vorm van een boom. Het is een multifunctionele hack, waarmee je meteen ook de ruimte kunt opdelen in twee gedeelten. Je kunt de divider ook gebruiken om bijvoorbeeld de cadeatjes achter te “verstoppen”, terwijl je alvast een sneak peak krijgt. Daarnaast geeft je creatie meteen ook licht.

Ikea hack divider

Kersttafereel aan de muur

Let is now, let it snow, let is snow. Stiekem hopen we elk jaar weer dat er sneeuw ligt met kerst voor een mooi winter wonderland tafereel. Vaak is dat niet echt het geval in Nederland, maar daardoor hoef je je niet uit het veld te laten slaan. Je kunt namelijk met de volgende Ikea hack gewoon je eigen winterlandschappen creëren met behulp van een of meerdere RIBBA fotolijstjes. Mocht je sneeuw helemaal niet spannend vinden, kun je er natuurlijk gewoon je eigen tafereel van maken.

Ikea hack

Rendieren lantaarn

Als laatste hebben we een leuke hack voor Rudolph fans. En dan bedoelen we niet de 24Kitchen chef van Rudolph’s Bakery, maar het bekende rendier met zijn knalrode neus. Voor je creatie heb je een lantaarn nodig van je keuze, welke je vervolgens beplakt met rendieren. Uiteraard kun je er daarna een kaars in stoppen om je kunstwerk een extra boost te geven en de kerstsfeer te verhogen.

Ikea hack kerst lantaarn

Met deze vijf hacks heb je al een paar leuke dingen om je huis te versieren. Uiteraard heeft je tuin ook wat kerstsfeer nodig volgende maand en deze Star Wars AT-M6 Walker is misschien wel alles wat je nodig hebt. Met zijn gigantische formaat en kerstmuts valt hij in ieder geval niet te missen.

Reageer op artikel:
Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #23 #kerst
Sluiten