Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 18 nov 2018

Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #24

Het is verrassend hoe snel het weekend voorbij kan vliegen en helaas is het alweer bijna tijd om maandagochtend aan het werk te gaan. Voordat het echter voorbij is hebben we nog vijf ontspannende Ikea hacks voor je verzameld nog even je creativiteit kwijt te kunnen of om van de week mee aan de slag te gaan. Ga bijvoorbeeld voor een extra brede leunstoel of speel voetbal met je kinderen onder je zelfgemaakte goalpost bureau.

Extra brede leunstoel

De POÄNG leunstoel van Ikea is comfortabel om in te hangen, maar waar het meubelstuk echt in uitblinkt is zijn resistentie tegen krabbende katten. Katten kunnen snoezig zijn, maar zorgen er wel vaak voor dat je meubels er binnen de kortste keren uitgeleefd uitzien. Daar heb je dus geen last van met je POÄNG stoel, maar helaas is er geen brede uitvoering om met meerdere mensen op te kunnen chillen. Deze kun je echter wel zelf maken met de eerst Ikea hack, zodat niemand meer hoeft te strijden om op de comfortabele stoel te zitten.

Ikea hack leunstoel

Eettafel tuinbankje

Hetzelfde trucje kun je natuurlijk uitvoeren bij verschillende stoelen om zodoende een extra brede variant te creëren. In de volgende hack worden bijvoorbeeld JOKKMOKK stoelen aangepakt, die je normaal gesproken aan de eettafel gebruikt. De volgende hack laat je echter zien hoe je de stoelen combineert tot een breder geheel dat je vervolgens al tuinbankje kunt gebruiken.

Ikea hack tuinbankje

Uitrolbaar logeerbed

Als er logees langskomen is het natuurlijk het fijnst als je dan ook een aparte logeerkamer hebt. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd en wordt dan vaak de bank ingezet als extra bed. Met deze Ikea hack leer je aan de andere kant hoe je een simpel Ikea bed kunt omtoveren tot een wat lager bed dat je zo onder je normale bed kunt rollen om bij nood weer in te kunnen zetten als logeerbed. Op deze manier ben je geen extra ruimte kwijt, maar heb je er wel een bed bij.

Ikea hack uitrolbed

Georganiseerde voorraadkast

Ook in de keuken zijn Ikea hacks goed in te zetten en kunnen ze ervoor zorgen dat alles een stuk georganiseerder wordt opgeborgen. Iedereen heeft soms wel eens met voorraadkasten te maken die vol zitten, maar waarin je nooit iets kunt vinden. Een beetje hetzelfde als met je kledingkast. De volgende hack helpt je om wat organisatie te brengen naar je voorraadkast met behulp van Ikea’s STUVA collectie.

Ikea hack voorraadkast

Voetbal bureau

Als laatste hebben we dit weekend nog een leuke hack voor de kinderkamer (of stiekem je eigen kamer). Met de volgende hack ga je onder andere aan de slag met een LACK wandplank en het resultaat is een heus voetbal bureau waar je niet alleen aan kunt werken, maar die meteen ook dienst doet als goalpost.

Ikea hack voetbal bureau

Onlangs werd Ikea overigens zelf geïnspireerd door de vele hacks die er bestaan voor hun meubelstukken. Als antwoord daarop kwamen ze met de SJÄLVSTÄNDIG collectie, die daadwerkelijk bedoeld is om er van alles mee te doen en om op verschillende manieren in te zetten.

Reageer op artikel:
Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #24
Sluiten