Ilona Braam
Ilona Braam Home 26 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #25

Helaas is het weekend weer voorbij en is het tijd om de handen uit de mouwen te steken op het werk. Maar alleen maar met werk bezig zijn is ook weer niet goed en als je niet oppast kun je er zelfs overspannen van raken. Daarom is het een goed idee om de zoveel tijd weer even met een hobby bezig te gaan en even aan andere dingen te denken. Voor de aankomende week kan die hobby “Ikea meubels hacken” zijn en om je op weg te helpen hebben we weer vijf nieuwe hacks voor je verzameld.

Zwevend dressoir

Als je een beetje magie wilt toevoegen aan je inrichten, is de volgende Ikea hack zeker iets om even naar te kijken. Je wordt namelijk begeleid bij het maken van een zwevend dressoir, waar je gasten zeker even naar zullen blijven staren. Voor het zwevende effect worden bovenkastjes gebruikt voor in de keuken, waar ze om de één of andere reden toch minder magisch lijken.

Ikea hack zwevend dressoir

Chic LACK tafeltje

Het kleine LACK bijzettafeltje is een bekend meubelstuk uit de Ikea collectie en er zijn dan ook behoorlijk wat hacks, die bezig gaan met het ding. In de volgende hack ga je ook weer aan de slag met de tafel, maar deze keer maak je er een chique versie van. Hiervoor ga je in de weer met plexiglas en binnen de kortste keren heeft niemand meer door dat het om een LACK tafeltje gaat.

Ikea hack bijzettafel

Lektuurbak voor je aardappelen

Van het LACK tafeltje gaan we naar de keuken om de uien en aardappelen te organiseren. Helaas doet de link naar de bijbehorende hack het niet meer, maar de foto met het resultaat circuleert gelukkig nog wel online. Op de foto is te zien hoe een geniaal iemand twee DOKUMENT lectuurbakken heeft gebruikt om op een overzichtelijke en handige manier aardappelen en uien op te slaan. Officieel zou je ze echter niet naast elkaar moeten bewaren in verband met gassen van de uien, waardoor je aardappelen sneller vergaan.

Ikea hack lektuuropslag

Middeleeuwse kroonluchter

De HEMMA pendel lamp kun je gebruiken om saai een lampje aan je plafond te hangen, maar je kunt er ook meteen tien kopen en voor een spannender project gaan. In deze Ikea hack worden er tien HEMMA pendels gebruikt om een heuse kroonluchter te creëren met een middeleeuwse vibe. Uiteraard kun je ook voor meer pendels gaan en er je hele eigen twist aan geven.

Ikea hack kroonluchter

Krijtbord kast

Als laatste hebben we weer een leuke hack voor kinderen, die de neiging hebben om hun creativiteit op de muur te willen uiten. Als ouder wordt je daar doorgaans niet zo happy van, maar de volgende hack zorgt ervoor dat je kinderen naar hartelust kunnen tekenen. Een PAX kledingkast wordt namelijk onder handen genomen met krijtbordverf, waardoor je kids er naar hartenlust op kunnen tekenen en schetsen

Ikea hack krijtbord kast

Dat is nu weer even genoeg met Ikea hacks. Leg ze voorlopig nog even naast je neer of ga driftig met aan de slag met het creëren van nieuwe Ikea meubels. Ook het bedrijf Red Letter Days besloot onlangs aan de slag te gaan met nieuwe Ikea meubels en kwam met een heuse slee voor de kerstman in de Ikea stijl. Om voor genoeg keuze te zorgen werd meteen ook gedacht aan een Apple, Red Bull, Carlsberg en Ferrari slee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #25
Sluiten