Ilona Braam
Ilona Braam Home 16 jun 2018

Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #4

Elke week verzamelen we de leukste Ikea hacks voor je om de komende week eens te gaan proberen (of niet). Deze week waren we geïnspireerd door het warme weer en het viel ons op dat er ontzettend veel hacks voor in de tuin zijn. Aangezien we allemaal de laatste tijd nogal vaak in de tuin zitten,  hebben we de vijf beste voor je geselecteerd.

Handig plekje voor je biertjes

Als je buiten in de tuin zit, is het nogal vervelend om telkens naar binnen te moeten lopen om een nieuw drankje te halen. Dat hoeft gelukkig ook helemaal niet met deze handige Ikea hack. Als je toevallig nog een Tarva ladekast met 3 lades hebt staan, is het tijd om hem naar de tuin te slepen. Ikea Hackers laat je namelijk zien hoe je daar een handig drankstation van maakt inclusief koelbox en ruimte om de limoenen voor je mojito’s te snijden.

Ikea hack ladekast koelbox

Ladekast met grill

Waar die Ikea ladekastjes allemaal wel niet goed voor zijn. In de volgende hack gaan ze namelijk niet aan de slag met een koelbox, maar wordt een HELMER ladeblok op wielen omgetoverd tot een smakelijke grill voor in je tuin. De bovenkant gebruik je om te grillen en de verschillende lades kun je gebruiken om van alles op te slaan. Aan de zijkant is zelfs een stang om je grill gereedschap te hangen.

Ikea hack ladeblock grill

Gezellig vogelhuisje

Helaas zijn je vrienden niet altijd in de buurt om je gezelschap te houden. Dan zul je het toch ergens anders moeten zoeken en waarom niet bij een paar gezellige vogeltjes? Net zoals alle andere dieren kun je ook vogeltjes lokken met wat voedsel. En die SOCKER kweekkas kun je wel gebruiken om plantjes in te laten groeien, maar het is natuurlijk veel leuker als vogelhuisje om je nieuwe vriendjes te lokken.

Ikea hack vogelhuisje

Industriële plantenmuur

Uiteraard heb je in je tuin ook plantjes nodig om het allemaal wat vrolijker te maken. Maar je wilt natuurlijk niet doen wat iedereen anders doet en met iets origineels komen. En hoe vaak heb je een industriële plantenmuur bij iemand gezien? Precies. Om te beginnen ga je uiteraard weer naar Ikea en ga je uit je dak met handdoekstangen. Deze kun je in allerlei opstellingen aan de muur vastmaken en in plaats van handdoeken, plantjes ophangen.

Ikea hack plantenmuur

Van bed naar bank

En hiermee bedoelen we geen bedbank, maar de Ikea hack waarbij je een HEMNES bed omtovert tot een gezellig bankje voor in de tuin. Hiervoor gebruik je het frame, houtlijm en wat schroeven. Eventueel kun je er ook nog verf bij halen en het bankje helemaal naar je eigen stijl schilderen. Dus mocht je nog een oud HEMNES bed hebben dat je eigenlijk al op Marktplaats zou zetten, dan weet je wat je te doen staat.

Als je klaar bent met al je hacks, is het tijd om er vervolgens heerlijk van te genieten in de tuin met een lekkere versnapering. Helaas kom je er dan waarschijnlijk achter dat je toch nog één ding bent vergeten: muggen. Maar gelukkig valt ook daar actie tegen te nemen en deze zomer kun je je heil zoeken bij Xiaomi, met zijn stijlvolle muggenverdelger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #4
Sluiten