Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 23 jun 2018

Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #5

Het is weer weekend en dat betekent tijd om eens lekker niet te denken aan werk en bezig te gaan met de dingen waar de je hele week geen tijd voor had. Zoals bijvoorbeeld deze vijf nieuwe Ikea hacks om je huis uiteindelijk om te toveren tot een georganiseerd, efficiënt en stijlvol geheel.

Multifunctionele scheidingswand

Als je een ruimte hebt die voor meerdere doeleinden wordt gebruikt, zoals bijvoorbeeld een slaapkamer/keukentje, kan een scheidingswand ontzettend handig zijn om alles overzichtelijk te houden. Je moet er natuurlijk wel voorzichtig mee zijn, aangezien het de kamer wel kleiner maakt. Deze hack van Ikea Hackers is echter briljant om het meeste uit de ruimte te halen. Twee STUVA kasten en een NORDLI bed worden opeens aan de ene kant een heerlijk afgeschermde slaapkamer inclusief garderobe en aan de andere kant een keuken met eettafel.

Ikea hack scheidingswand

Verstopte Raspberry Pi

Soms heb je spullen waar niemand anders aan moet komen en waarvan je het liefst niet eens wil dat iemand weet dat je ze überhaupt hebt. Denk bijvoorbeeld aan je Raspberry Pi, die niet gediend is van kinderhandjes en waarvan je had beloofd er niet meer zoveel tijd mee te zullen doorbrengen. Het deze hack tovert dat onopvallende LACK tafeltje om in een 007 verstopplek voor je Pi. Je kunt het tafeltje natuurlijk ook gebruiken om allerlei andere dingen in te verstoppen.

Ikea hack Raspberry Pi

Opklapbaar bureau

Deze Ikea hack is vooral handig als je weinig ruimte in je kamer hebt, maar het toch fijn vindt om aan een bureau te zitten. Het team achter Ikea Hackers ging weer aan de slag met een LINNMON tafel en toverde deze om tot een handig bureau, dat je zo weer kunt inklappen om de ruimte na gebruik weer vrij te maken voor iets anders belangrijks. Zoals bijvoorbeeld darten of eindelijk die workout.

Ikea hack opklapbaar bureau

Waarom een krukje maken als je..

Behoorlijk wat mensen die hun huis hebben gevuld met Ikea spullen, hebben ook tijdens één van hun shopping tripjes een FROSTA krukje meegenomen. Het is een handig ding, maar veel handiger een veelzijdiger dan je zou denken. Andreas Bhend laat ons zien dat je wel onderdelen krijgt voor een krukje, maar dat je ook gewoon je eigen ding kunt doen en kunt gaan voor een kapstok of interessante wandplankjes.

Ikea hack krukje

Dramatische kroonluchter

Als je in de winkel op zoek gaat naar een mooie kroonluchter, kom je prijskaartjes tegen die je waarschijnlijk snel weer de andere kant doen oplopen. Maar het hoeft helemaal niet zo duur te zijn en met tien goedkope HEMMA lampen lukt het ook. Instructables gebruiker  legt je precies uit hoe je al die verschillende bungelende lampen, op wonderbaarlijke wijze kunt transformeren tot iets dat iedereen in huis zou moeten hebben.

Ikea hack kroonluchter

Het ziet ernaar uit dat er altijd handige Ikea hacks zullen bestaan, zelfs als we uiteindelijk Mars weten te koloniseren. Ikea is namelijk alvast bezig met een nieuwe collectie, geïnspireerd door NASA.

Reageer op artikel:
Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #5
Sluiten