Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 14 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #8

Het is weer weekend en dat betekent dat het tijd is om weer met Ikea hacks aan de slag te gaan. Ook deze week hebben we weer vijf verse hacks voor je van het internet geplukt. Leef je uit met een antieke tafel of tover je LACK tafeltje juist om in een luxe krabpaal voor de kat of een spelletjes tafel voor de kinderen.

Antieke tafel

Bij Ikea verkopen ze geen antieke meubelen, maar met een kleine hack kun je er wel zorgen dat je nieuwe Ikea tafel eruit ziet alsof hij een stuk ouder is. Het team van East Coast Creative laat je stap voor stap zien hoe je je INGO tafel omtovert tot de meest antieke tafel die je ooit hebt gezien.

Ikea hack antieke tafel

Handig hangkastje

Als het om opbergruimte gaat voor je spulletjes, kun je daar nooit genoeg van hebben. Gelukkig zijn behoorlijk wat Ikea hacks erop gericht om extra plekjes voor je te creëren om weer spulletjes kwijt te kunnen. Ook deze hack van vtwonen zorgt ervoor dat je extra plankjes krijgt in de vorm van een handig hangkastje. Hiervoor heb je drie FROSTA krukken nodig en wat touw en voor je het weet heb je er een nieuw kastje bij.

Ikea hack vtwonen hangkast

Mandala boekenkast

De meeste van ons hebben redelijk wat boeken in huis en die moeten natuurlijk ook netjes opgeborgen worden. Uiteraard kun je gaan voor een standaard boekenkast, maar je kunt er ook iets creatiefs van maken. Dat heeft Veronica uit Caracas gedaan met verschillende kubusjes van Ikea. Het resultaat is een verfrissende Mandala boekenkast, welke meteen een soort kunstwerk in je woonkamer is. Dus verzamel wat KALLAX en EKET kasten en maak er wat moois van.

Ikea hack mandala kast

Luxe Ikea krabpaal

Natuurlijk zijn er ook hacks voor je huisdieren en met deze hack maak je een luxe krabpaal voor je kat. Verbazingwekkend genoeg kunnen krabpalen behoorlijk prijzig zijn en vooral als ze verschillende verdiepingen hebben. Maar als je stap voor stap volgt wat het team van Ikeahackers heeft gedaan, knutsel je goedkoop een krabpaal in elkaar met zoveel verdiepingen als je maar wilt. Daarvoor heb je wat LACK tafeltjes en touw nodig en vervolgens vul je de verschillende verdiepingen in met van alles en nog wat.

Spelletjes tafel

Met die LACK tafeltjes kun je trouwens nog veel meer doen, dan alleen krabpalen maken. Als je kinderen bepaalde bordspelletjes vaak willen spelen en je er klaar mee bent om die telkens uit de kast te halen, kun je ook voor een wat permanentere oplossing gaan. Waarom verander je de tafel dan niet gewoon in het bordspel, zodat je een stuk minder op te ruimen hebt. Met deze hack van Ikea zelf tover  je je LACK tafel om in een spelletjes tafel, die je na het spelen natuurlijk gewoon weer kunt gebruiken om je kopje koffie op te zetten. De hack is afkomstig van de Zweedse Ikea site, dus het kan zijn dat de vertaling wat “wonky” is.

Ikea hack spelletjes tafel

Niet alleen voor Ikea meubels bestaan er hacks, maar de slimmigheden kun je bijna alle op alle gebieden vinden. Zo sport je bijvoorbeeld met deze vijf Fitbit hacks een stuk efficiënter en slimmer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vijf goedkope en slimme Ikea hacks van de week #8
Sluiten