Ilona Braam
Ilona Braam Home 5 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze Ikea klassieker komt terug en kan je veel geld opleveren

Dit jaar viert Ikea vol trots haar 75e verjaardag en dat moet natuurlijk gevierd worden. Door de jaren heen hebben behoorlijk wat Ikea meubels hun weg gevonden naar de woonkamers, slaapkamers en keukens van bezoekers, waarvan sommigen meteen al merkten dat de Zweedse winkel verslavend kan werken. Om dit 75 jarige bestaan te vieren haalt de winkel en paar geliefde klassiekers weer terug, waaronder de populaire LÖVET tafel. En als je denkt dat niemand zit te wachten op een oude tafel, heb je het behoorlijk mis. Volgens experts zou het ding de komende jaren behoorlijk wat waard kunnen worden.

Ikea LÖVET tafeltje al investering

De LÖVET tafel gaat tegenwoordig onder de naam LÖVBACKEN en is nu al een stuk meer waard dan waarvoor hij oorspronkelijk bij Ikea werd verkocht. De driepotige tafel kost eigenlijk 69,95 euro, maar is inmiddels al wel eens voor duizenden euro’s weer verkocht. Experts verwachten dat het succes van het tafeltje onverminderd door zal gaan en in 2030 zou je de klassieker voor tussen de 1.100 euro en 2.000 euro kunnen verkopen. Als je nog wat jaartjes langer zou wachten, zou je hem tegen 2040 zelfs voor tussen de 3.300 euro en 5.500 euro weer kwijt kunnen.

Ikea LÖVBACKEN tafel

Ook JÄRPEN stoel maakt comeback

Het geliefde tafeltje kun je dus zien als een echte investering en niet alleen de LÖVBACKEN blijkt zo succesvol te zijn. Ook andere geliefde meubelstukken van Ikea zijn na jaren behoorlijk in waarde gestegen. Naast het tafeltje kunnen we nog meer klassiekers terug verwachten. Zo zou ook de JÄRPEN stoel, welke nu onder de naam RÄANE gaat, weer een comeback maken. Ook deze blijkt behoorlijk populair te zijn en op de tweedehandsmarkt is er een enorme vraag naar.

https://www.want.nl/wp-content/uploads/2018/09/ikeaLovbackenTafel1.jpg

Als je de experts gelooft is het nu dus tijd om naar Ikea te racen en je slag te slaan. Je zult er wel echt langs moeten gaan want de LÖVBACKEN tafel is niet beschikbaar via de online shop. Maar zoiets waardevols moet je eigenlijk ook niet per post laten versturen. Als je toch niet zo into de oudere collecties bent, kun je ook veel lol hebben met de nieuwe meubels. Met deze vijf Ikea hacks bouw je bijvoorbeeld een privé leeshoekje of zorg je ervoor dat je televisie een stuk dynamischer wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

NSMBL

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze Ikea klassieker komt terug en kan je veel geld opleveren
Sluiten