Ikea ontwerpt tiny house-interieur voor potentiële woningen op Mars

De plannen van de Amerikaanse- en Chinese overheid om een Marslanding te maken zijn serieus. Wat volgt is het leven op Mars. Hoe dit leven er uit moet zien? Laat dat maar aan de Ikea over.

Ikea kondigde deze week aan dat het samenwerkt met het Mars Desert Research Station. Samen onderzoeken ze hoe ze het leven op Mars zo efficiënt mogelijk in kunnen richten.

Ikea ontwerpt leefruimte op Mars

In de woestijn van Utah werkt een groep onderzoekers aan een simulatie van het leven op Mars. De meubels die worden gebruikt in de simulatie komen je vast niet onbekend voor. Ikea werkt namelijk samen met de groep onderzoekers om het leven op de rode planeet verder uit te denken.

Het Mars Desert Research Station werkt aan een woonplek die in de toekomst wellicht in Mars-kolonieën te vinden zal zijn. De woonplek is twee verdiepingen hoog en moet worden voorzien van meubilair. De inrichting van de woonplek moet uiteraard ruimte-efficiënt zijn. Laat dat maar aan de Ikea over. De Zweedse woongigant heeft een groot aantal meubelstukken en ander materiaal naar het speciale habitat gebracht. Nu test het samen met de onderzoekers hoe Marsgangers het beste op de Rode Planeet kunnen leven.

Ikea Mars
(Bron: Oskar Falck/Inter IKEA B.V.)

Boekenkast Billy en Lack-tafeltje in de ruimte

De onderzoekers die meewerken aan het project brengen steeds twee weken in het onderzoeksstation door. Zo testen ze wat wel en wat niet werkt. Het onderzoeksstation is gebouwd van materialen die het weer op Mars kunnen weerstaan. Binnenin de ruimte vind je echter een aantal oude vertrouwde producten van de Zweedse meubelontwerper. Denk bijvoorbeeld aan krukjes, stapelbare stoelen en een aantal meubels op wieltjes.

Volgens Ikea interieurontwerper Christina Levenborn probeerde ze vooral producten te gebruiken die geschikt zijn voor in kleine woonruimten. Daarnaast is het belangrijk dat de meubels multifunctioneel zijn. Volgens Levenborn is het project perfect voor het Zweedse bedrijf om te leren hoe hun producten kunnen worden ingezet. En dan met name in extreem kleine ruimten.

Bekijk hieronder nog een aantal toffe foto’s van het project.

Ikea Mars
(Bron: Oskar Falck/Inter IKEA B.V.)
Ikea Mars
(Bron: Oskar Falck/Inter IKEA B.V.)
Ikea Mars
(Bron: Oskar Falck/Inter IKEA B.V.)
Ikea Mars
(Bron: Oskar Falck/Inter IKEA B.V.)
Reageer op artikel:
Ikea ontwerpt tiny house-interieur voor potentiële woningen op Mars
Sluiten