Ilona Braam
Ilona Braam Home 18 jun 2018

Ikea toont mysterieuze nieuwe collectie voor in de ruimte

We weten allemaal dat Elon Musk nogal bezeten is van het idee om Mars te koloniseren en het leuke aan de man is dat hij slim, rijk en doortastend genoeg is om het uiteindelijk ook echt te kunnen doen. Wat je misschien niet wist is dat ook Ikea behoorlijk bezig is met het wonen op andere planeten en om dat te demonstreren, komen ze volgend jaar met de op NASA geïnspireerde RUMTID collectie.

Kleine woningen op Mars

Onlangs teasede het bedrijf alvast met een paar foto’s en als je de stukken ziet, geloof je zo dat ze ergens in een woning op Mars zouden kunnen staan. Het idee is dat we waarschijnlijk in het begin te maken zullen krijgen met kleine woningen in de ruimte en daar is de collectie ook op aangepast.

Ikea RUMPID Tollectie ruimte

Inspiratie uit Tokyo

Om inspiratie op te doen is een Ikea team dan ook afgereisd naar Tokyo, waar ze uiteraard nu al te maken hebben met veel kleine woningen. In Tokyo valt er dan ook veel te leren over hoe je flexibel en creatief een kleine woning kunt inrichten. Ook is er een team uitgestuurd naar NASA’s Mars Desert Research Station in Utah om inspiratie op te doen.

Ikea RUMTID collectie ruimte

Duurzaam flexibel nieuw materiaal

Wat kunnen we verwachten van de collectie? Blijkbaar komt er een nieuw licht en flexibel in te zetten materiaal aan. Deze wordt gemaakt door fineerhout op te rollen in holle buizen. Het resultaat is een soort fineerhout buis, die op verschillende lengtes gesneden kan worden. Door de buizen aan elkaar vast te klemmen kunnen vervolgens allerlei verschillende soorten meubelstukken worden gemaakt. Een voordeel van het materiaal is dat het flexibel is en dat het productieproces niet vervuilend is.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

Ikea RUMTID collectie ruimte

RUMTID luchtreinigers

Omdat de collectie geïnspireerd is door wonen in de ruimte, horen er natuurlijk ook luchtreinigers in de collectie. Voordat Mars eindelijk geterravormd is, zal de lucht nog wel even ongeschikt blijven voor ons mensjes. Er zouden twee verschillende luchtreinigers in de RUMTID collectie zitten en ook een functionele, luchtreinigende stof zou in de maak zijn.

Ikea RUMTID collectie ruimte

 

Vanaf 2020

Het duurt nog wel even voordat we daadwerkelijk op Mars zitten, maar de RUMTID collectie kunnen we gelukkig al in 2020 verwachten. Dan zullen de eerste stukken worden gelanceerd en kunnen we ons huis alvast inrichten alsof we op een andere planeet zitten. Aan de andere kant zullen de meeste mensen waarschijnlijk gewoon op aarde blijven. Een ritje naar Mars met Elon’s SpaceX is namelijk niet te betalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Design Taxi

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ikea toont mysterieuze nieuwe collectie voor in de ruimte
Sluiten