Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Home 21 aug 2017

Ikea’s slimme Trådfri kleurenlamp al in sommige vestigingen te koop

Wanneer je denkt aan smart home-producten denk je waarschijnlijk aan dure producten die alleen voor een klein publiek beschikbaar zijn. Er is een bedrijf dat daar stapje voor stapje verandering in aan het brengen is: Ikea. De Trådfri-kleurenlamp ligt binnenkort in verschillende kleuren in de winkel voor een budgetprijs waardoor ieder huis een kleurrijke smart home kan worden.

Slimme zet van Ikea

Eerder schreven we al over dat per oktober een nieuwe variant van de slimme Trådfri-kleurenlamp te koop is. De nieuwe slimme lamp, die op dit moment al kleurloos in de winkel ligt, kan straks middels een stemcommando via Apple Homekit, Google Home en Amazon Alexa veranderen van kleur. Door deze update wordt de strijd tussen de Philips en de Zweedse meubelmaker als het gaat om slimme lampen nog wat serieuzer.

De prijs van de nieuwe slimme lamp was eerder nog onbekend. Nu meldt Tweakers dat de Trådfri-kleurenlamp in sommige Ikea-vestigingen al verkrijgbaar is voor slechts 34,95 euro. Ja, dat lees je goed! Ondanks dat de lamp eigenlijk pas in oktober wordt uitgebracht ontvangen sommige winkels deze week al de eerste voorraden. De winkel maakt de consumenten dus alvast een beetje warm voordat de lampen echt overal in de winkels liggen.

Op speurtocht door de Ikea

Op dit moment is de lamp nog niet op de website van Ikea te vinden. Een Reddit-gebruiker heeft de lamp al in een Ikea-vestiging gespot . De vestigingen waar de lamp nu verkrijgbaar is zijn alleen niet bekend. Het serienummer van de lamp is 703.389.51, dus je zou de dichtstbijzijnde Zweedse meubelgigant alvast kunnen doorzoeken naar deze nieuwe must voor iedere smart home en smart home to be ;-).

Ikea

Als je dacht dat Ikea alleen de binnenkant van huizen slimmer wil maken dan heb je het mis. Ze zijn daar in Zweden zeker niet bang en gaan ook de concurrentie aan met Tesla‘s Powerwall opslag unit. Hier lees je alles wat je wilt weten over Ikea’s opslag unit.

Reageer op artikel:
Ikea’s slimme Trådfri kleurenlamp al in sommige vestigingen te koop
Sluiten