Noah Korevaar
Noah Korevaar Smart Home 7 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Ikea introduceert slimme rolgordijnen: Kadrilj en Fyrtur

De Ikea speelt steeds meer in op de groeiende markt van smart home. Oftewel, slimme en met het internet verbonden gadgets voor in huis. Zo lanceerde de Zweedse gigant eerder al een lijn slimme lampen, genaamd Trådfi. Nu worden er twee andere slimme producten voor in huis daaraan toegevoegd: slimme rolgordijnen. Maak kennis met Kadrilj en Fyrtur.

Ikea introduceert slimme rolgordijnen

Oftewel, namen die je nu alweer vergeten bent. Beide rolgordijnen worden netjes met een afstandsbediening geleverd, maar je kunt ook je smartphone erbij pakken. De rolgordijnen zijn namelijk ook aan te sturen vanuit de Trådfi-app.

Verder zijn de slimme accessoires ook direct compatibel met Google Assistant, Apple’s Siri en Amazon’s Alexa. De integratie met HomeKit en Google Home is ook compleet. Oftewel, je kunt ook middels stemcommando’s of routines je rolgordijnen sluiten of openen.

Fyrtur (links) en Kadrilj (rechts)
Fyrtur (links) en Kadrilj (rechts)

Maak kennis met Kadrilj en Fyrtur

Er gingen al langere tijd geruchten over de introductie van slimme rolgordijnen. Nu zijn ze dus officieel, maar wat zijn de verschillen tussen de twee? Het is vrij simpel: de Kadrilj laat nog wat licht door, terwijl de Fyrtur volledig je kamer verduistert. Je hoeft niet te kloten met stroomkabels, want beide slimme rolgordijnen werken op een batterij.

De Kadrilj kost 119 euro, terwijl de Fyrtur een prijskaartje van 149 euro heeft. Houd er rekening mee dat je voor andere afmetingen en grotere varianten meer zult moeten neerleggen. Welke varianten er exact beschikbaar zullen zijn, is helaas nog niet duidelijk.

Daar komt vanaf februari 2019 verandering in. Vanaf dan liggen beide rolgordijnen namelijk bij jouw lokale Ikea. Het is ook even afwachten of de ondersteuning voor slimme assistenten en dergelijke meteen werkt. Dat was bij de slimme lampen en stopcontacten namelijk niet het geval.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ikea introduceert slimme rolgordijnen: Kadrilj en Fyrtur
Sluiten