Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 15 jun 2019

Slimme rolgordijnen Ikea komen er binnenkort aan

Eind vorig jaar introduceerde Ikea twee nieuwe toevoegingen aan zijn smarthome assortiment, namelijk de KADRILJ en FYRTUR slimme rolgordijnen. De bedoeling was dat deze begin dit jaar gelanceerd zouden worden, maar uiteindelijk ging dat niet door. De slimme rolgordijnen staan echter nog steeds op de planning en zouden binnen een paar maanden in de winkel moeten liggen.

Vertraging voor verbeteringen

De reden dat de slimme rolgordijnen nog niet in de winkel liggen, zou te maken hebben met het feit dat Ikea tijdens de ontwikkeling stuitte op meer mogelijkheden qua functionaliteit. Het bedrijf besloot hierop eerst meer aandacht te besteden aan de software. Zoals gezegd komen er twee verschillende rolgordijnen aan. Ten eerste hebben we de KADRILJ, welke het goedkopere model van de twee zou zijn met een prijskaartje van 119 euro. Deze zou nog enigszins licht doorlaten, terwijl de FYRTUR helemaal verduisterend zou zijn. De FYRTUR rolgordijnen komen met een prijskaartje van 149 euro.

Ikea slimme rolgordijnen

Afstandsbediening of virtuele assistent

De bedoeling is dat de slimme rolgordijnen je leven een stuk makkelijker maken, doordat je ze vanuit je luie stoel kunt bedienen. Zo zou je de bijbehorende afstandsbediening kunnen gebruiken om ze open en dicht te doen, maar ook Alexa, Google Assistant en Siri zouden je daarbij kunnen helpen. Verder zou je de gordijnen ook van tevoren kunnen programmeren om op bepaalde tijdstippen open of dicht te gaan.

Ikea slimme rolgordijnen

Ikea rolgordijnen in oktober?

Wat er precies is toegevoegd aan de functionaliteit van de slimme rolgordijnen is op dit moment nog onbekend. Wel heeft Ikea inmiddels via zijn Zweedse website laten weten dat de gordijnen in augustus beschikbaar zullen zijn. Het is echter mogelijk dat we in Nederland nog iets langer op een lancering moeten wachten. Zo geeft een Reddit-gebruiker aan dat hij via Ikea te horen heeft gekregen dat de rolgordijnen pas in oktober in Europa beschikbaar zullen zijn.

Ikea lijkt de laatste tijd behoorlijk on-a-roll te zijn met allerlei nieuwe slimme producten. Zo hebben ze in samenwerking met de Amerikaanse startup Ori een robotmeubel ontwikkeld, dat je kamer met een druk op de knop omtovert van een slaapkamer naar een woonkamer.

One More Thing

Reageer op artikel:
Slimme rolgordijnen Ikea komen er binnenkort aan
Sluiten