Noah Korevaar
Noah Korevaar Smart Home 7 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Ikea komt met slimme stopcontacten Trådfri

Ook Ikea gaat met zijn tijd mee. De Zweedse gigant staat niet alleen bekend om zijn gehaktballetjes en meubels. De keten levert sinds vorig jaar namelijk ook verrassend betaalbare gadgets voor in huis. Slimme accessoires, die compatibel zijn met de meubels van Ikea.

Ikea komt met slimme stopcontacten in Trådfri-serie

Zo verkoopt het bedrijf bijvoorbeeld sinds kort Bluetooth speakers, die subtiel verwerkt kunnen worden in de beroemde kasten van de keten. Op smart home gebied staat Ikea echter vooral bekend om zijn Trådfri-serie. Dat is Ikea’s tegenhanger van Philips Hue.

De Zweedse gigant heeft ondertussen een indrukwekkend aanbod aan slimme lampen opgebouwd. Binnenkort wordt de serie uitgebreid met een nieuwe lijn aan producten: slimme stopcontacten.

Dat blijkt uit gelekte foto’s van het interne voorraadsysteem van het Zweedse warenhuis. Medewerkers kwamen daarin opeens de onaangekondigde draadloze stopcontacten tegen. Vooralsnog gaat het om twee nieuwe modellen, die je in ‘normale’ stopcontacten kunt steken.

Ikea slimme stopcontacten in Trådfri-serie

Het verschil tussen de twee modellen is dat ze niet allebei een aan- en uit-knop hebben. Die knop zit overigens niet op het Trådfri-stopcontact zelf, maar op een draadloze afstandsbediening die je erbij krijgt.

Het is helaas niet duidelijk wanneer deze handige gadgets uit gaan komen. Wel weten we al wat de prijzen in het Nederlandse voorraadsysteem zijn: 19,95 euro voor de variant met afstandsbediening, en 14,95 euro voor het slimme stopcontact zonder afstandsbediening.

Al met al is dit goed nieuws voor de consument. Om smart home echt naar een groter publiek te brengen, zijn lagere prijzen essentieel. Ikea breekt de markt met dit soort producten eindelijk open, waardoor een slimme inrichting van je huis opeens betaalbaar wordt.

Toch zijn er ook nog veel vragen: zijn deze slimme stopcontacten bijvoorbeeld compatibel met HomeKit, of Android Things? De slimme lampen uit de Trådfri-serie zijn wel al compatibel met Apple’s systeem. Hopelijk horen we binnenkort meer!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ikea komt met slimme stopcontacten Trådfri
Sluiten