IKEA gaat prijzen en aanbod slimme verlichting aanpassen

Slimme verlichting blijft populair. Dit is mede te danken aan IKEA, waardoor dergelijke producten betaalbaar blijven. De populaire Zweedse keten gaat binnenkort echter wat dingen veranderen. Naast de prijzen krijgt de productlijn ook een andere naam.

IKEA Slimme verlichting: dit gaan er veranderen

IKEA gaat eind dit jaar enkele noemenswaardige veranderingen doorvoeren bij haar productlijn voor slimme verlichting. Dat meldt Tweakers.

Zo gaat nieuwe verlichting van de keten vanaf augustus onder de naam ‘Home Smart’ vallen. Daarbij zal deze in de toekomst voorzien zijn van Zigbee 3.0 ondersteuning.

Het streven lijkt te zijn om veel van de slimme verlichting uit de Trådfri-lijn te vervangen door die van de Home Smart-serie. De meeste bestaande producten krijgen een vergelijkbare lamp. Al zullen er echter ook enkele wijzigingen zijn. Denk hierbij aan het formaat van de lampen, de lichtopbrengst en het verbruik.

Ikea slimme verlichting

De nieuwe lampen zijn bovendien voorzien van versie 3.0 van de ZLL-standaard, oftewel Zigbee 3.0. Dit is de actuele Zigbee-standaard die moet garanderen dat meer slimme verlichting beter met elkaar samenwerkt. Zo moet IKEA’s Home Smart-lijn bijvoorbeeld beter met Philips Hue overweg kunnen en vice versa.

Daarnaast zullen er weer complete verlichtingssets beschikbaar komen. Waaronder een bundel die uit twee lampen met kleine fitting, een met grote fitting, een afstandsbediening en een hub bestaat. Ook zullen de sensor en afstandsbediening goedgekeurd zijn om in de badkamer en kinderkamer te gebruiken.

RGB lamp

Een ander nieuw ding is de RGB-lamp die voorzien is van een kleine E14-fitting. Het gaat hier om IKEA’s eerste kleine fitting lamp welke naast drie wittinten ook nog in staat is om kleur weer te geven.

Het blijkt ook dat de prijzen van sommige slimmeverlichtingsproducten zullen gaan dalen. Er zijn hierover echter nog geen details vrijgegeven. Ook heeft IKEA de Home Smart-merknaam nog niet bevestigd, maar die is echter al wel op de Duitse Trådfri website te zien. Tevens staat er al een IKEA Home Smart Android-app in de Google Play Store.

Reageer op artikel:
IKEA gaat prijzen en aanbod slimme verlichting aanpassen
Sluiten