Redactie
Redactie Home 19 aug 2019

IKEA zet groot in op Smart Home producten

IKEA heeft aangekondigd dat het zijn inspanningen op het gebied van Smart Home-technologie en -producten gaat intensiveren. Het bedrijf heeft zijn assortiment geleidelijk steeds verder uitgebreid met goedkopere Smart Home producten. Deze zijn veelal ook te integreren in Apple’s HomeKit platform.

IKEA richt zich op Smart Home producten

Het Zweedse IKEA is in 2012 met zijn assortiment voor slimme accessoires begonnen. Nu gaat het een geheel nieuwe Home Smart afdeling oprichten om de zaken naar een hoger niveau te tillen. Björn Block, het nieuwe hoofd van IKEA Home Smart, zegt dat het bedrijf “producten en oplossingen moet verkennen die verder gaan dan conventionele woninginrichting. Dat is noodzakelijk om te kunnen blijven groeien.”

“We hebben besloten aanzienlijk te investeren in Home Smart. Zo kunnen we in pas blijven met de snelle ontwikkeling binnen dit marktsegment. Dit is het grootste nieuwe afdeling dat we oprichten binnen het bedrijf, sinds de introductie van IKEA voor kinderen”, aldus Peter van der Poel, manager IKEA Range & Supply.

IKEA Sonos Symfonisk (klik/tap voor groter) Foto:

“Door samen te werken met alle andere afdelingen binnen IKEA, zal de business unit van Home Smart de digitale transformatie van het assortiment aansturen. De unit kan zo de bestaande gang van zaken verbeteren en verder ontwikkelen waardoor we een nog uitgebreider aanbod van slimme producten aan de klant aan kunnen bieden. We pas net begonnen!” eindigt Björn Block,

Het is echter onduidelijk welke andere of nieuwe Smart Home producten op de agenda heeft staan. De lancering van de langverwachte HomeKit slimme rolgordijnen waren in ieder geval een leuk begin. IKEA presenteerde onlangs ook zijn eerste slimme speakers, die het in samenwerking met Sonos heeft uitgebracht.

Reageer op artikel:
IKEA zet groot in op Smart Home producten
Sluiten