Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 26 mrt 2019

Verrassing: slimme Symfonisk speakers Sonos en Ikea duiken nu al op

De speakers van Sonos zijn uitstekend, maar ook aan de prijzige kant. Daar gaat het audiomerk in samenwerking met Ikea verandering in brengen. Maak kennis met Symfonisk.

Symfonisk: samenwerking Ikea en Sonos

Dat is een nieuwe lijn aan slimme speakers die Ikea op 9 april gaat onthullen. Het gaat om betaalbare speakers, ontwikkeld in samenwerking met Sonos. De speakers sluiten qua design en vormfactor aan op de bestaande meubelen van de Zweedse gigant.

De onthulling vindt dus plaats op 9 april, maar totaal onverwachts hebben we nu al een subtiel voorproefje gekregen. Althans, subtiel, we kunnen een tweetal speakers al volledig bewonderen!

Het gaat om twee subtiele modellen die zowel kunnen staan als hangen, waarbij je er blijkbaar zelfs bijvoorbeeld een vaasje op kunt neerzetten. Een labeltje aan de voorkant toont zowel het logo van Sonos als van Ikea.

Symfonisk: samenwerking Ikea en Sonos Symfonisk: samenwerking Ikea en Sonos

Red Dot Awards

Hoe de foto’s opgedoken zijn? Dat is een voordeeltje dat voortkomt uit het feit dat de Symfonisk-lijn is genomineerd voor een Red Dot Award, in de categorie beste productontwerp.

De speakers zijn overigens volledig compatibel met bestaande speakers van Sonos. Je kunt ze instellen middels de officiële Sonos-app en daarmee deel uit laten maken van je multiroom-instellingen. Het zijn dus echt Sonos-speakers, maar dan in het budgetsegment. Inclusief ondersteuning voor AirPlay 2 en HomeKit.

Lagere prijs?

We hebben het de hele tijd over budgetspeakers, maar Sonos en Ikea hebben nog geen prijzen gecommuniceerd. Gezien de huidige strategie van de meubelgigant en de positionering van de huidige Sonos-speakers kan het echter bijna niet anders dan dat de Symfonisk-serie goedkoper wordt.

Gelukkig gaan we daar snel achter komen, want Ikea en Sonos onthullen de nieuwe speakers dus op 8 april, in Milaan. Wij zijn erbij, dus je leest het meteen op WANT als we meer weten.

➤Check dit ook: Apple’s plannen voor overname Netflix en Disney opgedoken

OneMoreThing

Reageer op artikel:
Verrassing: slimme Symfonisk speakers Sonos en Ikea duiken nu al op
Sluiten