Ilona Braam
Ilona Braam Home 23 mei 2018

Ikea komt met limited edition SPÄNST collectie voor mannen

Ikea meubelen zijn populair bij allerlei soorten verschillende mensen en dat wil het Zweedse bedrijf graag zo houden. Daarom zijn ze constant bezig met nieuwe collecties en ontwikkelingen. De laatste ontwikkelingen is de limited edition collectie SPÄNST voor de jonge actieve man. Hiermee komt Ikea ook meteen met hun meeste verrassende item tot nu toe: het eerste Ikea skateboard.

Kleding als deel van je inrichting

De SPÄNST collectie is ontwikkeld in samenwerking met de LA modeontwerper Chris Stamp, welke bekend staat om zijn urban vibe. SPÄNST bestaat uit verschillende meubelstukken, maar ook uit kledingstukken en schoenen. Het uitgangspunt voor de collectie is dat de kleding en schoenen die je draagt, je eigen persoonlijke verhaal vertellen. En dit verhaal mag ook gewoon zichtbaar blijven in je huis als een soort kunstwerk.

Ikea SPÄNST collectie

Doorzichtige meubelstukken

Daarom zijn de verschillende meubelstukken op een dusdanige manier gemaakt, dat je kunt zien wat voor kledingstukken of schoenen er opgeborgen worden. Zo is er bijvoorbeeld een garderobekast, gemaakt van gaas. Door het gaas kun je zien wat er in de kast hangt en voegt de inhoud toe aan de inrichting van je kamer. Er is bijvoorbeeld ook een doorzichtige case om je schoenen in op te bergen, alsof ze op display zijn.

Ikea SPÄNST collectie

Eerste Ikea skateboard

Zoals gezegd is het opvallendste stuk uit de SPÄNST collectie, het eerste Ikea skateboard ooit. Het ziet er urban, stijlvol en minimalistisch uit, zoals de rest van de collectie. Ook deze moet je natuurlijk gewoon op display hebben staan aan de muur of bijvoorbeeld in het SPÄNST schoenenrek. Chris geeft aan dat hij al surfend en skateboardend op is gegroeid en het een eer vindt om Ikea’s eerste skateboard te hebben ontworpen.

Ikea SPÄNST collectie

SPÄNST vanaf eind mei beschikbaar

Hoewel de collectie is gericht op mannen, zouden ook veel vrouwen de meubelstukken interessant vinden. Het is natuurlijk vooral vrouwen kleding die met allerlei unieke kleuren, features en vormen komt en dus perfect is om in de kamer uit te stallen. De SPÄNST collectie zal vanaf 28 mei beschikbaar zijn, dus bedenk alvast hoe je je kamer nu weer gaat inrichten.

Ikea SPÄNST collectie

Een erg multifunctioneel Ikea meubel is altijd al het RÅSKOG karretje geweest. Deze past wel in elke kamer en bij elke stijl, doordat je hem makkelijk op verschillende manieren kunt inzetten. Hij zou ook zo perfect passen tussen de SPÄNST collectie. Dit zijn vier dingen die je met het karretje kunt doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Man of Many

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ikea komt met limited edition SPÄNST collectie voor mannen
Sluiten