Jelle van Es
Jelle van Es Home 14 mrt 2018

IKEA komt met reeks aan speakers en platenspelers

Als het aan het Zweedse IKEA ligt is alles wat je in huis hebt staan van de meubelmaker. Of het nou je bank, je salontafel, eettafel of complete keuken is, je kunt alles van IKEA in huis halen. En volgend jaar komt daar nog een extra mogelijkheid bij. Het bedrijf heeft namelijk aangekondigd met een reeks aan speakers, platenspelers en meer te komen.

IKEA noemt het FREKVENS

Zoals je van IKEA gewend bent, heeft het bedrijf ook een aparte naam voor de nieuwe lijn uitgebracht. Het gaat om FREKVENS, wat overigens Zweeds is voor frequentie, dus ergens klinkt het wel logisch. De nieuwe lijn aan producten wordt gemaakt in samenwerking met Teenage Engineering. Dat team heeft volgens IKEA veel ervaring met het maken van elektronische instrumenten. Het doel van de FREKVENS-lijn is dat het alles bevat wat jij nodig hebt om thuis een feestje te bouwen.

IKEA FREKVENS

Het logische gevolg us dus dat je binnen de FREKVENS-lijn muziekspelers zult vinden. Denk daarbij aan speakers, waar je via Bluetooth verbinding mee maakt, maar ook klassieke platenspelers om het nostalgische gevoel naar boven te halen. Een zondagmorgen doorbrengen met Bob Marley via een platenspeler is een absolute aanrader wat dat betreft. Maar de lijn bevat ook lampen die voor een leuke sfeer moeten gaan zorgen. Kortom, de lijn moet echt alles bevatten wat je nodig hebt voor een huisfeest.

Uiteraard biedt IKEA al langer de andere elementen voor zo’n feest, zoals plastic borden, plastic glazen en bestek (want afwassen na een feest is het ergste wat er is), maar nu kun je dus ook je muziek door het Zweedse bedrijf laten verzorgen. Of het ook een beetje om kwaliteit gaat, dat valt nog te bezien. De FREKVENS-lijn moet in februari 2019 op de markt komen. Dan weten we ook precies wat er onder gaat vallen en of het de moeite waard is. Tot die tijd kun je alvast losgaan met slimme verlichting.

?Lees ook: dit multifunctionele bijzettafeltje helpt je om beter te leven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
IKEA komt met reeks aan speakers en platenspelers
Sluiten