Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 17 mei 2018

De ultieme Ikea hack: van stoel naar vliegtuig

Je hebt Ikea hacks en dan heb je Ikea hácks. De mannen van het YouTube kanaal FliteTest bewijzen dat als je maar creatief genoeg bent, genoeg doorzettingsvermogen hebt en een gezonde dosis “crazy” in je hebt, je dan ook echt alles kunt doen met Ikea meubels. In een filmpje laten ze zien dat niet alleen olifanten tegen alle verwachtingen in kunnen vliegen, maar ook een Ikea stoel.

Stoel + vliegtuig = chairplane

Het is niet de eerste keer dat de FliteTest mannen vreemde objecten vleugels geven. Soms is het dan ook veel interessanter om je af te vragen of je iets kán doen in plaats van of je iets zou moeten doen. Eerder lukte het ze wonder boven wonder al om een speelgoedautootje de lucht in te krijgen en een Ikea stoel is dan natuurlijk de volgende stap. Het resultaat? De chairplane.

Ikea stoel vliegtuig chairplane

Binnen zes uur gepiept

De gelukkige stoel is een goedkoop JOKKMOKK exemplaar, dat er vrij simpel uitziet. Veel mooie (en vaker slechte en belabberde) dingen komen voort uit een challenge en ook de chairplane is het resultaat van een uitdaging. FliteTest’s Josh geeft Stefan de uitdaging om de stoel binnen zes uur vliegklaar te krijgen en Stefan springt meteen in actie. Gelukkig zit hij al in de werkplaats met allerlei dingen voorhanden, zoals karton voor de vleugels. Na zes uur zwoegen is het moment van de waarheid daar en voila! Hij vliegt.

Karton lijkt uitermate geschikt te zijn om de lucht in te gaan. Laatst bedachten ze dat ook bij KFC en kwamen ze met een tot drone transformerende chicken wing box. Wat kan er nog meer vliegen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Gizmodo

Reageer op artikel:
De ultieme Ikea hack: van stoel naar vliegtuig
Sluiten