Ikea komt met betaalbare Sonos afstandsbediening

Gadgets zijn leuk, maar helaas niet altijd even goedkoop. Gelukkig zijn er soms betaalbare alternatieven. Ikea komt bijvoorbeeld met een afstandsbediening die in staat is om de dure Sonos accessoires van andere partijen te vervangen. Ook zal hij comptabel zijn met de Symfonisk-speakers die het bedrijf later dit jaar zal uitbrengen.

Ikea komt met eigen Sonos afstandsbediening

In april dit jaar heeft Ikea enkele nieuwe Symfonisk-speakers aangekondigd. Het ging hier om twee gadgets in de vorm van een boekensteun en tafellamp die ontwikkeld zijn in samenwerking met Sonos. Vandaar dat ze ook in bestaande Sonos-systemen kunnen worden opgenomen. De bedoeling is dat de speakers zowel met Google Assistent, AirPlay, Amazon Alexa als de app van Sonos te bedienen zullen zijn.

Daarnaast is bekend geworden dat er later dit jaar ook nog een aparte Symfonisk afstandbediening op de markt gaat komen. Deze zal niet alleen de eerder genoemde Symfonisk-speakers kunnen gaan aansturen, maar ook die van Sonos. Het zal gaan om een kleine, ronde gadget waarmee gebruikers onder andere muziek kunnen starten, pauzeren en van nummer veranderen.

Ikea Sonos Symfonisk

Deze gadget is qua functie vergelijkbaar met Sonos-accessoires van andere partijen, zoals bijvoorbeeld de Senic Nuimo, welke zo’n 300 dollar kost. Het grote verschil met het model van Ikea zal echter de prijs zijn. Er is dan misschien nog geen prijs voor de Symfonisk Sound Remote vrijgegeven, maar zoals bij alle slimme huisoplossingen van Ikea kun je verwachten dat hij relatief goedkoop zal zijn.

Trådfri-app

Naast de afstandsbediening zullen de speakers later dit jaar ook aan te sturen zijn via de Trådfri-app. Met deze applicatie kunnen gebruikers momenteel al enkele slimme lampen van Ikea bedienen. Een nieuwe update moet er echter voor zorgen dat dit ook voor de Symfonisk-speakers gaat gelden.

De tafellamp- en boekenplank speaker zullen 179 en 99,99 euro gaan kosten. Beide zijn vanaf augustus beschikbaar. De Symfonisk Sound Remote zal vermoedelijk enkele maanden later verschijnen, in combinatie met de vernieuwde Trådfri-app.

Reageer op artikel:
Ikea komt met betaalbare Sonos afstandsbediening
Sluiten