Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 13 maart 2019

Thisables: Ikea helpt mensen met handicap middels 3D-printers

In bijna elk huishouden kun je meubels van Ikea vinden, met een reden. Het zijn degelijke en betaalbare opties. Toch zijn ze niet toegankelijk voor iedereen. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een handicap.

Ikea Thisables

Sommige kledingkasten hebben bijvoorbeeld geen deurklink, en veel lampen hebben hele kleine knopjes. Dat ziet er strak uit, maar maakt het gebruiken ervan er niet makkelijker op.

Ikea Israel besloot een oplossing te bedenken. Daarvoor schakelde de gigant Milbat en Access Isreal in, twee lokale nonprofits. Samen riepen ze ThisAbles in het leven, een serie aan 3D-geprinte accessoires voor bestaande Ikea-meubelen.

Op het moment van schrijven zijn er 13 designs beschikbaar, die iedereen gratis kan printen. Mits je een 3D-printer hebt natuurlijk, al zijn er steeds meer locaties die het voor je kunnen printen.

3D-geprinte oplossing voor mensen met handicap

De 3D-geprinte accessoires accessoires kun je bevestigen op bestaande meubelen en accessoires van de Zweedse gigant. Zo verandert een kleine knop in een grote knop, of wordt een bank iets verhoogd zodat opstaan makkelijker is.

Ikea Thisables Handicap

Op YouTube demonstreert Ikea Isarel voor elke 3D-print hoe een simpele verandering een groot verschil kan maken voor mensen met een handicap.

Dit is nog maar het begin, want met deze designs worden lang niet alle mensen met een handicap geholpen. Op de site kun je suggesties indienen voor nieuwe oplossingen, die Ikea Israel dan gaat overwegen. Daarvoor zul je echter waarschijnlijk wel Google Translate nodig hebben…

Wist je trouwens dat Sonos en Ikea samen gaan werken? Je kunt hier meer lezen over de resulterende serie aan slimme speakers.

Ikea

Reageer op artikel:
Thisables: Ikea helpt mensen met handicap middels 3D-printers
Sluiten