Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 10 sep 2018

Smart zonnewering: Ikea komt met slimme Trådfri jaloezieën 

Ikea zet steeds serieuzere stappen in de smart home. Je kunt al bij de Zweedse gigant terecht voor slimme verlichting, dankzij de Trådfri serie. Binnenkort kunnen we daar een aantal nieuwe gadgets aan toevoegen: slimme stekkerdozen en… slimme jaloezieën. 

Ikea Trådfri jaloezieën

Dat blijkt uit een gelekte aanvraag bij de Amerikaanse autoriteit FCC. Ikea heeft een aanvraag ingediend voor een afstandsbediening waarmee jaloezieën op afstand geopend en gesloten kunnen worden.

Binnenkort kun je de boel er dus een stuk gezelliger op maken, zonder van de bank te komen. Je slimme verlichting kun je met je smartphone bedienen, en binnenkort laat je de jaloezieën dus ook van afstand zakken.

Smart home gadgets zijn over het algemeen peperduur. Daarmee ontstaat er een drempel voor de doorsnee consument, en slaat de technologie nog altijd niet massaal aan. Daarin kan Ikea een unieke rol spelen: de Zweedse keten staat immers bekend om zijn lage prijzen.

Bovendien zijn de producten in de Trådfri serie compatibel met Google Assistant. Apple‘s HomeKit en Amazon Alexa. Goedkoop, en super breed compatibel: wat wil je als consument nog meer? Het is een verfrissende strategie in een markt vol bizarre prijskaartjes en gesloten ecosystemen.

Ikea smart home trådfri

Normaliter kosten dit soort gemotoriseerde jaloezieën meer dan 300 dollar, en kun je voor rond de 150 dollar ‘normale’ exemplaren slim maken. Hoever Ikea daaronder kan gaan zitten, gaan we hopelijk in de komende maanden ontdekken.

 

Dave Zatz

Reageer op artikel:
Smart zonnewering: Ikea komt met slimme Trådfri jaloezieën 
Sluiten