Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 18 okt 2018

Ikea’s slimme stopcontacten werken binnenkort ook met HomeKit

We kennen natuurlijk al een tijdje de TRÄDFRI lampen van Ikea, die je kunt koppelen aan je slimme speaker om zodoende als een soort god te kunnen spreken om licht te creëren. Tegenwoordig heeft Ikea aan de collectie ook slimme stopcontacten toegevoegd, waarmee je al je apparaten een stukje slimmer kunt maken. Deze werken al samen met je Echo speaker, maar als Apple gebruiker is het natuurlijk wel handig dat zo’n stopcontact ook met HomeKit compatibel is. En dat gaat als het goed is binnenkort gebeuren.

Slim stopcontact met afstandsbediening

De slimme stopcontacten komen in twee verschillende varianten. Als eerste heb je een set met een stopcontact en een afstandsbediening. Deze kun je voor 19,95 euro scoren en in principe heb je dan geen slimme speaker nodig. Via de afstandsbediening kun je namelijk gewoon je apparaten aan en uitschakelen. De afstandsbediening komt zelfs met een magneet, zodat je hem makkelijk kunt hangen aan de wandbevestiging of aan andere metalen oppervlakken.

Ikea slim stopcontact

Bedienen via de app of je stem

Hoewel de afstandsbediening handig is, wil je eigenlijk natuurlijk gewoon kunnen spreken om al je apparaten te besturen. Als je de Ikea TRÄDFRI hub hebt, kun je het slimme stopcontact ook besturen via de app of via je slimme speaker. Je hebt dan geen afstandsbediening nodig en je zou dus voor de tweede set kunnen gaan. Deze kost je 9,95 euro en komt zonder afstandsbediening, maar je hebt dan dus wel een hub nodig. Als je die hebt, kun je voor relatief weinig je smarthome telkens uitbreiden en al je apparaten omtoveren tot slimme varianten. Bedenk maar hoe je je koffiezetapparaat en andere huishoudelijke apparaten dan allemaal via de app of je stem kunt bedienen.

Ikea TRÄDFRI slim stopcontact

Binnenkort HomeKit ondersteuning

Als het goed is zullen de stopcontacten dit jaar nog Apple’s HomeKit ondersteunen. Wanneer dat precies gaat gebeuren is nog niet zeker, maar Ikea mikt op eind oktober of begin november. Helaas kunnen ze geen garanties geven, omdat Apple zelf zich er ook nog mee bemoeit. Als je zo’n slim stopcontact gaat scoren is het wel handig om even de voorraad te checken van je Ikea vestiging. De dingen worden helaas niet online verkocht en niks is vervelender dan onverrichter zake weer thuis aan te komen.

Zie je het nog niet zo goed voor je wat precies de handigheid van die slimme stopcontacten is, dan kun je dit artikel lezen met alles wat je over de dingen moet weten.

One More Thing

Reageer op artikel:
Ikea’s slimme stopcontacten werken binnenkort ook met HomeKit
Sluiten