Kiara Angelino
Kiara Angelino Home 6 feb 2017

Pøtverdømme! Trådfri, de slimme verlichting van IKEA komt eraan

Lampen aan- en uitzetten met je smartphone. Dat kennen we van de Philips Hue. But move over, Philips! Ikea komt namelijk in april met Trådfri, zijn eigen ‘slimme’ verlichting, die volgens hetzelfde principe werkt. Betaalbaar, gemakkelijk te installeren én eenvoudig in gebruik. Super handig, dus!

Zoals het Ikea betaamt heeft de concurrent van de Hue een échte Zweedse naam gekregen: de Trådfri. Ja, wij moesten goed zoeken om de juiste ‘a’ tussen alle symbolen te vinden! Deze led-lamp bedien je eenvoudig met een gratis app. Ook kun je zelf instellen wanneer-ie automatisch aan- en uitgaat. Bovendien kun je, als je wilt, schakelen tussen verschillende tinten grijs.

Niet ontzettend betaalbaar

De set van Ikea zal twee Led-lampen hebben, een afstandsbediening en een gateway. De gateway zorgt dat je lampen met internet zijn verbonden. Zo kun jij de lampen via de app besturen.

Het enige dat je hoeft te doen is je lamp vervangen voor een slimme Trådfri-lamp.

Slimme lampen die je met een app kunt bedienen zijn meestal niet zo goedkoop. En ook nu kost het nog altijd geen schijntje, want Ikea gaat 84,95 euro rekenen voor de Trådfri. Dat is iets duurder dan het starterspakket van Philips Hue, dat 75 euro kost.

De Trådfri, wat wil je nog meer?

De belichting brengt een prettige en veilige sfeer in huis, stelt Ikea. De Trådfri-belichting is gemakkelijk te installeren, want je hebt geen extra stekkers of nieuwe lamphouders nodig. Het enige dat je hoeft te doen is je lamp vervangen voor een slimme Trådfri-lamp.

Ikea Trådfri

Ook voor oude lampen

Heb je nog een oude lamp thuis liggen? Dan kun je een slimme Trådfri-lamp gebruiken. Deze lamp krijgt namelijk een standaard fitting en past dus ook in die oude standaard die je van je oma hebt geërfd. In April dit jaar ligt de lamp in Ikea-winkels.

Dus als je binnenkort van plan bent om een nieuwe lamp te kopen, wacht dan nog maar even af tot april. Loop je trouwens door de winkel, dan is het goed deze geheimen te kennen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pøtverdømme! Trådfri, de slimme verlichting van IKEA komt eraan
Sluiten