Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 20 juni 2017

Dit briljante kookboek van Ikea dient ook als ovenschaal

Soms maakt Ikea een uitstapje naar iets anders dan de bekende producten om je huis mee in te richten. In Canada besloot het bedrijf een dagje de bezoekers ook te helpen met koken. De methode was kinderlijk eenvoudig en liet je vervolgens niet achter met een berg afwas. Er kwam namelijk zelfs niet één pan aan te pas.

Recepten waren een soort kleurplaten voor volwassenen

De Ikea kooklessen waren een marketingstunt ontworpen door Leo Burnett. Praktisch gezien kreeg je het recept op een soort poster, waarop de omtrekken van de verschillende ingrediënten waren getekend. De posters waren vergelijkbaar met de bekende kleurplaten, waarbij elk vlak een nummer heeft en je bijbehorende kleuren per nummer moet inkleuren. In het geval van Ikea moest je echter de juiste ingrediënten verzamelen op de poster.

Ikea voedsel poster

Poster dient meteen als roerbak en ovenschaal

Hoewel het vreemd lijkt om je ingrediënten te moeten neerleggen op een poster, maken de volgende stappen in het kookproces alles weer logisch. Nadat de ingrediënten op je juiste plek waren neergelegd kon je de poster simpelweg oprollen en ongeveer 20 minuten in de oven leggen. Daarna had je een smakelijk gerecht zonder ook maar één ding vies te hebben gemaakt in de keuken. Uiteraard was de inkt op de posters niet schadelijk.

Ikea voedsel poster

Koken met Ikea ingrediënten

Op zich lijkt het niet op een geweldige marketing campagne voor Ikea, maar het was natuurlijk wel de bedoeling dat je voor het koken Ikea producten gebruikte van de vries afdeling. En hoewel het was bedoeld als gimmick, was het een leuke manier om mensen te leren koken en is het jammer dat ze het idee niet door hebben gezet.

In Nederland is de actie helaas nooit geweest, maar wie toch graag hulp bij het koken wil kan ook zijn heil vinden bij de Heston Cue inductieplaat. Hoewel je wel wat meer moet doen dan een poster in de oven stoppen, Helpt de plaat in combinatie met de speciale app je stap voor stap het gerecht succesvol te voltooien.

Reageer op artikel:
Dit briljante kookboek van Ikea dient ook als ovenschaal
Sluiten