Jelle van Es
Jelle van Es Home 16 okt 2018

IKEA wil in 2020 geen CO2 meer uitstoten in Amsterdam

De meeste mensen gaan met hun auto naar de IKEA. Dat moet ook eigenlijk wel, want de winkels bevinden zich vaak op industrieterrein-achtige plekken, waar je met het openbaar vervoer niet komt. Mocht je toch de moeite nemen om met de bus er heen te gaan of je hebt teveel spullen om in je auto te stoppen, dan kun je er voor kiezen om die spullen te laten bezorgen. IKEA wil daarbij er voor zorgen dat die spullen vanaf 2020 in vijf grote steden klimaat-neutraal worden bezorgd. Het gaat daarbij om steden als Amsterdam. Los Angeles, Parijs. Shanghai en New York.

IKEA komt met elektrische auto’s langs

Dit geldt natuurlijk ook als je online van alles bestelt en het laat bezorgen. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe IKEA dit precies gaat doen en van wat voor soort elektrische wagens het bedrijf gebruik van gaat maken. Het bericht wordt vooral als een Mision Statement naar buiten gebracht. Naast het feit dat in deze vijf wereldsteden alle bezorgingen elektrisch gedaan moeten worden, wil het bedrijf ook dat 25 procent van alle thuisbezorgingen wereldwijd door middel van een elektrisch voertuig wordt gedaan om op die manier de CO2-uitstoot te beperken.

IKEA

Het bedrijf had gehoopt dat het over was gestapt, maar de markt voor elektrische voertuigen is nog niet zo gegroeid als dat men had gehoopt. Toch wil IKEA een voorbeeld functie uit stralen en daarom gaat het bedrijf er nu echt werk van maken. Tegelijkertijd is dat nog maar het begin. Vijf jaar later wil het bedrijf al zijn bezorgingen wereldwijd via elektrische wagens doen.

Het is niet voor het eerst dat het bedrijf een voorloper is. Een paar jaar geleden besloot het Zweedse bedrijf enkel nog verlicht op basis van LED te verkopen, omdat dat een stuk beter is voor het milieu. Meer lezen over wat er allemaal bij IKEA speelt? Bekijk dan hier ons overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
IKEA wil in 2020 geen CO2 meer uitstoten in Amsterdam
Sluiten