Ikea’s nieuwste collectie is gemaakt van gerecycled afval

De betaalbare meubels van de Ikea zijn te gek. Daarnaast vinden wij het tof dat de keten het milieu zo veel mogelijk probeert te sparen. In de nieuwe PS-collectie voor 2017 zitten namelijk een paar items die helemaal gerecycled zijn. Check hieronder een paar gave ‘no waste’-items!

Kungsbacka en Odger-stoeltjes

Wereldwijd worden er zo’n 100 miljard PET-flessen gebruikt. Een duizelingwekkend aantal; je kunt je haast niet voorstellen hoeveel troep dat oplevert. De Kungsbacka is een serie keuken- en kastdeuren van gerecycled hout en plastic flessen. Deze Odger-stoeltjes zien er op het eerste gezicht niet zo bijzonder uit. Ze bestaan echter voor zeventig procent uit gerecycled plastic. De resterende dertig procent wordt gevormd door duurzaam hout.

PS-vazen

Het mooiste vinden we deze unieke PS-vazen. Ikea bezocht wat leveranciers in China, en ontdekte dat er met het afgekeurde glaswerk niet veel werd gedaan. Deze nieuwe vazen zijn gemaakt van omgesmolten misbaksels. Omdat dit item van restglas wordt gemaakt, is elk exemplaar uniek.

Behoorlijk cool, en dat de serie zo veel mogelijk uit gerecyclede materialen bestaat, maakt het wat ons betreft des te mooier. Je moet nog wel even geduld hebben: de nieuwe PS-collectie verschijnt in februari 2017.

Ben jij uitgekeken op standaard-Ikea-producten? Dan moet je deze slimme hacks even checken. Hier vind je tien geheimen die alleen medewerkers van de keten kennen .

Reageer op artikel:
Ikea’s nieuwste collectie is gemaakt van gerecycled afval
Sluiten