Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 2 sep 2017

Met deze waterkoker hoef je nooit meer te wachten op heet water

Eén van de frustrerende dingen aan het zetten van een kopje thee is dat je eerst heet water moet hebben. En hoewel er sommige waterkokers zijn die je meteen kokend water geven, moeten de meeste mensen toch nog even iets anders gaan doen, voordat ze kunnen genieten van het welverdiende kopje thee. Vervolgens is je thee vaak te heet om meteen te kunnen drinken. Volgens het bedrijf Smarter zijn al deze problemen voorbij met de slimme waterkoker iKettle.

Via de app melden wanneer je heet water wilt

Volgens Smarter zouden mensen die regelmatig thee drinken maar liefst 33 uur per jaar verspillen met het wachten op de waterkoker. Dat zou met iKettle voorgoed voorbij zijn, want je zou in principe nooit op de waterkoker hoeven wachten. Hij komt namelijk met een iOS en Android app, welke je kunt gebruiken om de iKettle vanaf elke plek aan te zetten. Met de Wake Up modus kun je van tevoren aangeven wanneer iKettle moet beginnen met het verwarmen van je water, zodat het klaar staat tegen de tijd dat je bijvoorbeeld van je werk komt.

iKettle waterkoker

Heet water precies op de juiste temperatuur

Daarnaast kun je ook kiezen op welke temperatuur het water precies moet zijn. Voor mensen die er meteen misbruik van willen maken is er wel een boven en ondergrens. Je kunt water van tussen de 20 en 100 graden celsius uit het apparaatje krijgen. Dit is geweldig voor echte theeliefhebbers, welke weten dat bepaalde theeën lekkerder zijn bij een specifieke temperatuur. Het hete water houdt iKettle tot maximaal 40 minuten voor je klaar.

iKettle app

Waterkoker zonder water?

Om te voorkomen dat je je iKettle aanzet zonder dat er water in zit, is het apparaat uitgerust met een sensor voor het waterniveau. Op deze manier kun je zelfs in de app zien hoeveel water je nog hebt en hoeveel kopjes thee je nog kunt zetten. We zijn inmiddels bij de derde generatie van het apparaat en je kunt hem tegenwoordig ook verbinden met Alexa, Nest en IFTTT.

iKettle waterkoker

De iKettle is echter niet de goedkoopste waterkoker. Hij kost 108,63 euro en je kunt hem via de officiële Smarter webshop bestellen. Ondanks de hoge prijs is het wel een erg handig apparaat om in je keuken te hebben staan. Als je echter een echt serieuze theedrinker bent is de Teforia leaf infuser misschien zelfs nog beter. Deze gebruikt allerlei algoritmes om de thee van de oude meesters te evenaren.

Reageer op artikel:
Met deze waterkoker hoef je nooit meer te wachten op heet water
Sluiten