Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 19 apr 2019

Dit nachtlampje maakt je toilet een stuk gezelliger en pakt meteen bacteriën aan

Als je ‘s nachts naar de wc moet, is het fijn als er een nachtlampje brandt om je te begeleiden. Als je de lichten namelijk aandoet word je doorgaans eerst verblind en in ieder geval word je er een stuk wakkerder van, terwijl je juist daarna weer verder wilt slapen. Niet alleen onderweg naar de wc is zo’n nachtlampje fijn, maar ook terwijl je daar zit om je business te doen. Vaak is er alleen geen stopcontact op het toilet voor je nachtlampje. Voor de IllumiBowl heb je aan de andere kant geen stopcontact nodig en het nachtlampje zorgt er meteen ook voor dat bacteriën op de wc worden aangepakt.

Nachtlampje met bewegingssensor

De IllumiBowl is niet je standaard nachtlampje en installeer je ook niet ergens aan de muur. Het lampje hangt namelijk aan de binnenkant van je wc-pot. Gelukkig wel aan de zijkant, zodat hij niet meteen smerig wordt. Aan de buitenkant van je pot hangt weer een bewegingssensor, die er automatisch voor zorgt dat het lampje aangaat op het moment dat je de wc binnenloopt.

wc nachtlampje

Discobal toilet

Qua verlichting kun je kiezen uit verschillende kleurtjes, wat ervoor zorgt dat je wc er in één keer uitziet als een soort discobal. Erg gezellig en ergens lijkt het ook erg science fiction-achtig. Je hoeft overigens niet per se voor een bepaalde kleur te gaan, maar je kunt ook kiezen voor verschillende kleuren die elkaar opvolgen. Verder kun je het licht ook dimmen als je het toch nog wat te fel vindt.

wc nachtlampje

Weg met bacteriën

Zoals gezegd pakt het nachtlampje meteen ook de bacteriën aan die doorgaans in een toilet te vinden zijn. Dat zou het ding doen met speciale “licht technologie”. Er staat niet precies wat voor technologie dat dan zou moeten zijn, maar doorgaans wordt uv-licht ingezet om bacteriën dood te maken.

Je kunt bij geek.om een pakket van twee nachtlampjes scoren voor rond de 20 euro. Helaas verschepen ze de lampjes niet naar Nederland, maar in dit artikel kun je lezen hoe je dat allemaal omzeilt. Mocht je het uiteindelijk toch te duur vinden, kun je ook bij AliExpress een soortgelijk nachtlampje vinden. Helaas doet deze echter niks met bacteriën. En als je dan toch al bij AliExpress bezig bent, kun je meteen ook even kijken naar deze vijf bizarre koopjes en gadgets.

Geek

Reageer op artikel:
Dit nachtlampje maakt je toilet een stuk gezelliger en pakt meteen bacteriën aan
Sluiten